Διεθνή

Αρχαία προφητεία «βλέπει» το τέλος του κόσμου – Πώς αυτό συνδέεται με τον Πάπα Φραγκίσκο

Μία αρχαία προφητεία τοποθετεί χρονικά το τέλος του κόσμου, μετά τη λήξη της θητείας του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Άγιος Μαλαχίας, προέβλεψε πριν από περίπου 900 χρόνια ότι θα υπάρξει ακόμα ένας πάπας μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και ύστερα θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Ο Άγιος Μαλαχίας ήταν Αρχιεπίσκοπος του Άρμαγκ στην Ιρλανδία, στον οποίο αποδόθηκαν αρκετά θαύματα τον 12ο αιώνα. Το 1139, ο Μαλαχίας πήγε στη Ρώμη, όπου είδε ένα περίεργο όραμα για το μέλλον, το οποίο περιελάμβανε τα ονόματα 112 μελλοντικών Παπών. Οι προβλέψεις του έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από πολλούς χριστιανούς και σύμφωνα με αναφορές «το 1958, πριν το Κονκλάβιο  εκλέξει τον Πάπα Ιωάννη ΚΓ’, ο Καρδινάλιος Σπέλμαν της Νέας Υόρκης πήρε μια βάρκα, τη γέμισε με πρόβατα και διέσχιζε τον ποταμό Τίβερη» για να επιβεβαιώσει το μότο που, σύμφωνα με την προφητεία του Μαλαχία, αποδιδόταν στον επόμενο Πάπα ο οποίος θα ήταν «πάστορας και ναυτικός».

Η πρόβλεψή του για τον 112ο και τον σημερινό πάπα Φραγκίσκο είναι κάπως… μακάβρια.

«Στον τελικό διωγμό της Ιεράς Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα κυριαρχεί ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο οποίος θα περάσει με το ποίμνιό του από πολλές δοκιμασίες. Μετά τη “βασιλεία”του θα καταστραφεί η επτάλοφη πόλη (Κωνσταντινούπολη) και θα έρθει η τελική Κρίση. Τέλος».

Ο πατέρας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν ο Πιέτρο ή Πέτρος και ήταν Ιταλός.

Ωστόσο, υπάρχει και ο αντίλογος: Δεδομένης της πολύ ακριβούς περιγραφής των Παπών μέχρι το 1590 και της έλλειψης ακρίβειας για αυτούς που ακολούθησαν, οι ιστορικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υποτιθέμενη προφητεία είναι κατασκευασμένη και γράφτηκε λίγο πριν από την έκδοση του σχετικού βιβλίου το 1595.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης