Διεθνή

Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο: Η εξωφρενική τιμή πώλησης

Σε ένα γεγονός ορόσημο για τους λάτρεις και τους συλλέκτες ουίσκι, μια σπάνια φιάλη Macallan του 1926 έπιασε το ιλιγγιώδες ποσό των 2,1 εκατομμυρίων λιρών σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ακριβότερη φιάλη που έχει πωληθεί ποτέ.

 

 

Το εξαιρετικό μπουκάλι Macallan ήταν μέρος μιας περιορισμένης έκδοσης από την παλαιότερη χρονιά του αποστακτηρίου, με μόνο 40 φιάλες που παρήχθησαν ποτέ. Η αξία του προέρχεται από τη σπανιότητά του και την εξαιρετική ποιότητα του ουίσκι, το οποίο περιγράφεται ως “πλούσιο, πλούσιο dram” από όσους είχαν την τύχη να το έχουν δοκιμάσει.

Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, καθώς η φιάλη αναμενόταν να συγκεντρώσει από 750.000 έως 1,2 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, η τελική προσφορά ξεπέρασε κατά πολύ αυτές τις εκτιμήσεις, φτάνοντας στο εκπληκτικό ποσό των 2.187.500 λιρών. Αυτή η ιστορική πώληση ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε επίσης μια φιάλη Macallan 1926, η οποία πωλήθηκε το 2019 για 1,5 εκατομμύρια λίρες στον οίκο Sotheby’s.

gazzetta,gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης