Διεθνή

Βίντεο: Αφγανοί γαντζώνονται από αμερικανικό αεροπλάνο που απογειώνεται

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, η οποία από χθες βρίσκεται στον έλεγχο των Ταλιμπάν.

 

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης, προκειμένου να επιβιβαστούν σε κάποιο αεροπλάνο και να φύγουν από τη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για πυροβολισμούς και εκρήξεις. Πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι υπήρξαν περιστατικά ποδοπατήματος.

Αμερικανοί αξιωματούχοι γνωστοποίησαν, πάντως, ότι μέλη των ενόπλων δυνάμεων πυροβόλησαν στον αέρα για να απωθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι έτρεχαν πάνω στο ταρμάκ του διαδρόμου απογειώσεων.

Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση του αεροδρομίου, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «πυροβόλησαν μόνο για να αποτρέψουν το χάος», καθώς ορσμένοι προσπάθησαν να μπουν σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Από την πλευρά τους, οι Ταλιμπάν, οι οποίοι επανέφεραν τον νόμο της Σαρίας, διαβεβαίωσαν ότι όσοι βρίσκονται στο αεροδρόμιο, μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους, καθώς δεν πρόκειται να πληγούν άμαχοι.

moneyreview.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης