Διεθνή

Βλάντιμιρ Πούτιν: Είναι νεκρός από το 2015 και αυτός που βλέπουμε είναι ο σωσίας του;

Η αγαπημένη θεωρία των ανά τη γη συνωμοσιολόγων είναι τις τελευταίες ημέρες (από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία) η υγεία του Πούτιν. Μάλιστα κάποιοι το πάνε ακόμη μακρύτερα και λένε πως ο Πούτιν έχει πεθάνει από το 2015 και αυτό που βλέπουμε είναι ένας από τους πολλούς σωσίες του.

 

Λένε λοιπόν ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας πέθανε τον Μάρτιο του 2015. Η φήμη αυτή φούντωσε τότε και το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να διοχετεύει πλάνα του για να δείξει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Αυτά τα πλάνα αντί να σβήσουν τη φλόγα την φούντωσαν. Οι συνωμοσιολόγοι άρχισαν να παρατηρούν τα ρούχα που φορούσε σε κάθε εμφάνιση του ο Πούτιν και όποτε φορούσε παρόμοια ρούχα, τότε έβγαιναν στο διαδίκτυο και έλεγαν ότι πρόκειται για έναν από τους σωσίες του.

Επίσης όλοι συγκρίνουν τις φωτογραφίες του σήμερα με του παρελθόντος και βρίσκουν ότι δεν είναι ο ίδιος ο Πούτιν αλλά κάποιος που του μοιάζει πολύ, ο οποίος είναι πιο «φουσκωμένος» στα μάγουλα.

Και η πρώην σύζυγος στο παιχνίδι

Η πρώην σύζυγος του Βλαντίμιρ, η Λουντμίλα Πούτινα, είχε ρίξει λάδι στη φωτιά πριν 6 χρόνια όταν είχε βγει δημόσια και είχε πει στη Γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι ο (πρώην) σύζυγος της έχει πεθάνει και αυτός που βλέπουμε είναι ο σωσίας του. 

«Ο σύζυγός μου είναι νεκρός εδώ και καιρό. Ένα βράδυ μπήκαν στο σπίτι τα έκαναν γυαλιά καρφιά και τον άρπαξαν. Μετά από ένα μήνα επέστρεψε ένας άλλος άνθρωπος. Ο σωσίας του» είχε πει τότε επί λέξει και τους είχε αφήσει όλους με το στόμα ανοιχτό.

Ο Πούτιν και οι σωσίες του

Το γεγονός ότι ο Πούτιν είναι νεκρός και εμφανίζονται οι σωσίες του είχε γίνει και trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος του France 24 έφτασε στο σημείο να τον ρωτήσει ευθέως: «Είστε αληθινός;» για να εισπ΄ραξει την μονολεκτική απάντηση: «Ναι».

Την ίδια περίοδο (λίγο μετά το 2015) ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου TASS έφτασε στο σημείο να δείξει στον Ρώσο πρόεδρο όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης της Google για το εάν εμφανίζεται ο ίδιος ή ο σωσίας του.

Οι φήμες

Οι φήμες για τον σωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισαν στα τέλη του 1999 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας με την Τσετσενία. Τότε όλοι φοβόντουσαν ότι ο Πρόεδρος ήταν στόχος ακραίων Τσετσένων που θα επιχειρούσαν να τον δολοφονήσουν μέσα στη Ρωσία. 

Για αυτό αναγκάστηκε να στέλνει στις δημόσιες εμφανίσεις του σωσίες προκειμένου να μην δολοφονηθεί. Μάλιστα οι θεωρίες συνωμοσίας τότε έλεγαν πως σε όλους τους σωσίες του Πούτιν είχαν γίνει αισθητικές επεμβάσεις για να μοιάζουν περισσότερο με τον Ρώσο πρόεδρο. 

Ο ίδιος τότε το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά. Μάλιστα το radio Free Europe, είχε αναφέρει πως ο Βλαντίμιρ ο ίδιος είχε πει: «Αρνήθηκα να έχω σωσία. Ήταν κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης στιγμής του αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας».

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης