Διεθνή

Γερμανία: Οι Αρχές διέλυσαν τη μεγαλύτερη πλατφόρμα πώλησης ναρκωτικών στο Darknet

Τη μεγαλύτερη πλατφόρμα του παγκόσμιου Darknet, το «DarkMarket» όπου γίνονταν πωλήσεις ναρκωτικών, πλαστών εγγράφων ή και πλαστών χρημάτων, διέλυσαν οι Αρχές στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, οι Αρχές πιστεύουν ότι συνελήφθη και ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την πλατφόρμα του «σκοτεινού δικτύου». Ο άνθρωπος που θεωρείται ο διαχειριστής του «DarkMarket» ένας 34χρονος Αυστραλός, συνελήφθη το Σαββατοκύριακο στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και τη Δανία και προφυλακίσθηκε.

«Περισσότεροι από 20 server στη Μολδαβία και την Ουκρανία» κατασχέθηκαν επίσης, προσθέτει η εισαγγελία, η οποία διεξήγαγε έρευνες «επί μήνες» μαζί με τους αστυνομικούς της κεντρικής υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών του Όλντενμπουργκ. Οι αστυνομικές υπηρεσίες χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Δανία, η Μολδαβία και η Ουκρανία, συνέβαλαν επίσης στην επιχείρηση.

Η πλατφόρμα διαλύθηκε την Δευτέρα, μετά την κατάσχεση των εξυπηρετητών, σύμφωνα με την εισαγγελία της Κόμπλεντς.

Σύμφωνα με τις αρχές, το «DarkMarket» ήταν «αναμφισβήτητα η πιο εκτεταμένη αγορά του κόσμου στο Darknet, με σχεδόν 500.000 χρήστες και περισσότερους από 2.400 πωλητές».

Συνολικά είχαν πραγματοποιηθεί εκεί τουλάχιστον 320.000 συναλλαγές», οι οποίες διακανονίστηκαν με κρυπτονομίσματα Bitcoins και Monero. Το συνολικό ύψος τους μπορεί να ανέρχεται, σύμφωνα με την εισαγγελία της Κόμπλεντς, σε 140 εκατομμύρια ευρώ.

Η πλατφόρμα αυτή «χρησιμοποιούνταν κυρίως για την πώληση ναρκωτικών όλων των ειδών», διευκρινίζει η εισαγγελία.

«Πλαστά χρήματα, δεδομένα κλεμμένων ή πλαστογραφημένων πιστωτικών καρτών, ανώνυμες κάρτες SIM», ακόμη και ιοί ηλεκτρονικών υπολογιστών πωλούνταν επίσης εκεί.

Όπως προειδοποιεί η εισαγγελία, τα δεδομένα που βρέθηκαν θα επιτρέψουν τώρα να διεξαχθούν νέες έρευνες προς την κατεύθυνση μεταπωλητών, συντονιστών και πελατών.

gazzetta.gr

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης