Διεθνή

Δικαιωμένη η Μητρόπολη Σουηδίας από το πόρισμα της Σουηδικής Εφορίας

Η Ιερά Μητρόπολις Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας χαιρετίζει το πόρισμα που εστάλη από την Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία (Σουηδικά: Skatteverket), τον Μάϊο του 2022, το οποίο δικαιώνει την Ιερά Μητρόπολη από τις ψευδείς κατηγορίες και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που δημοσιεύθηκαν στη σουηδική εφημερίδα “Göteborgs Posten”.

 

Το πόρισμα προέκυψε από ενδελεχή και λεπτομερή έλεγχο που διενήργησε η Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία στα οικονομικά στοιχεία της Ιεράς Μητροπόλεως, σχετικά με την αγορά της μητροπολιτικής κατοικίας, τις συμφωνίες με εργολάβους και τον έλεγχο της νομιμότητας όλων των εργολάβων που σχετίζονται με την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, την διαχείριση των οικονομικών συναλλαγών και από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών της Ιεράς Μητροπόλεως, που καλύπτουν την τελευταία τριετία (2019, 2020 και 2021).

Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και όλα ήταν εν τάξει. Ως εκ τούτου, η Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία έκλεισε την υπόθεση, χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Το πόρισμα της Σουηδικής Εφορίας που εστάλη στην Ιερά Μητρόπολη από τη Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία αποτελεί δικαίωση για την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σκανδιναυΐα, για τους αφοσιωμένους συνεργάτες της και για την ελαχιστότητά μου. Το πόρισμα αυτό καταρρίπτει τις ψευδείς κατηγορίες κατά της Ιεράς Μητροπόλεως από το “Göteborgs Posten” και καταδεικνύει την αναξιοπιστία μιας μικρής ομάδος προσώπων που, τους τελευταίους μήνες, επιδίδεται σε εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της τοπικής μας Εκκλησίας, μέσω της ανακύκλωσης και της επίκλησης, ως επί το πλείστον, ανώνυμων – και σε κάθε περίπτωση -ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και ψευδών ειδήσεων. Η Ομογένειά μας αισθάνεται δικαιωμένη με το πόρισμα αυτό. Η τοπική μας Εκκλησία στην Σκανδιναυΐα συνεχίζει ακλόνητη την διακονία της και παραμένει σταθερά ενωμένη για την υλοποίηση του οράματός της.”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης