Διεθνή

Δραματικές εξελίξεις. Εισβολή στην Ουκρανία διέταξε ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 05.00 (ώρα Ελλάδος) ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών. «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά.

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις τους πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, που τόνισε ότι θα προκαλέσει «καταστροφικά δεινά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών».

Διαξιφισμός στον ΟΗΕ

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ο Βασίλι Νεμπένζια, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στο στόχαστρο «τη χούντα που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο», μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε να διεξαχθεί «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Δεν εξαπολύσαμε επίθεση εναντίον του ουκρανικού λαού, αλλά εναντίον της χούντας που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο», είπε κατά το κλείσιμο της τοποθέτησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Λίγο νωρίτερα, ο ουκρανός ομόλογός του Σεργκίι Κίσλιτσια είπε πως «δεν υπάρχει καθαρτήριο για τους εγκληματίες πολέμου. Πάνε απευθείας στην κόλαση, πρεσβευτή».

Οι ΗΠΑ κατέθεσαν σχέδιο απόφασης στο ΣΑ που καταδικάζει τη Ρωσία για τον «πόλεμο» που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας, είπε η αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Η Γαλλία από την πλευρά της καταδίκασε την «περιφρόνηση» της Μόσχας έναντι των Ηνωμένων Εθνών, διά στόματος του πρεσβευτή της στον ΟΗΕ, του Νικολά ντε Ριβιέρ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης