Διεθνή

Δωρεά ναού στην Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των νομικών συμβουλών στη Σουηδία και τη Δανία, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η διαδικασία μεταβίβασης του ναού, ο οποίος στο παρελθόν ανήκε στην Καθολική Αποστολική Εκκλησία, στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, στην ακίνητη περιουσία της οποίας πλέον υπάγεται.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, μετά την υπογραφή του συμβολαίου της δωρεάς και την εγγραφή του ναού στο υποθηκοφυλακείο της Κοπεγχάγης, εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τους δωρητές για το νέο ενοριακό ναό, ο οποίος τιμάται επ᾽ ονόματι του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις.

Στο παρελθόν, η Καθολική Αποστολική Εκκλησία δώρισε στην Ι. Μητρόπολη τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, επί αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Αμασείας κ. Παύλου.

Ο ναός ανηγέρθη το 1890, είναι περίπου 250 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται, εκτός του κυρίως ναού, τρεις βοηθητικοί χώροι.

Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, ο Ποιμενάρχης θα επισκεφθεί τη νέα ενορία την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021, όπου θα προεξάρχει της ευχαριστιακής συνάξεως και στη συνέχεια θα μεταβεί στην παρακείμενη λίμνη για την ρίψη του Τιμίου Σταυρού, συνοδευόμενος από τους Εξοχ. Πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου, τον εφημέριο και το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως που παροικεί στη Δανία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης