Διεθνή

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος αυτοκινητόδρομος Μόσχας – Αγίας Πετρούπολης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε χθες τον πρώτο πραγματικό αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει τις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας, μλώντας για ένα «ιστορικό» έργο. Η Αγία Πετρούπολη εξυπηρετείται ήδη από τη Μόσχα με νυχτερινές αμαξοστοιχίες και τραίνα μεγάλης ταχύτητας που κάνουν τη διαδρομή σχεδόν σε τέσσερις ώρες.

Ο Πούτιν έκανε λόγο για «έργο πρωτοφανούς επιπέδου στην ιστορία της κατασκευής δρόμων» στη Ρωσία.

Ο αυτοκινητόδρομος Μ11 εκτείνεται συνολικά σε 694 χιλιόμετρα και συνδέει τις δύο πόλεις σε έξι ώρες. Ο δρόμος αντικατέστησε έναν παλιό τεσσάρων λωρίδων που σε μερικά σημεία ήταν στενότερος από τον καινούριο, με κακό φωτισμό, ενώ διερχόταν από δυσπρόσιτες περιοχές.

Αν και μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, η Ρωσία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υλικοτεχνικά και υποδομών. Οι Ρώσοι διαμαρτύρονται συχνά για την ολέθρια κατάσταση των δρόμων σε ορισμένες περιοχές.

Η κατασκευή του άρχισε το 2010 και τότε είχε προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση και κατακραυγή από κατοίκους της περιοχής, οικολόγους και κόμματα της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν την κοπή ενός μέρους του δάσους Χίμκι στα βόρεια προάστια της Μόσχας, το οποίο διασχίζουν 43 χλμ του νέου αυτοκινητόδρομου.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε δώσει εντολή για «πάγωμα» του έργου το καλοκαίρι του 2010, αλλά η ρωσική κυβέρνηση τελικά επέτρεψε την κατασκευή του τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης