Διεθνή Ροή

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’

Εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 81 ετών, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Με το θάνατο του Αρχιεπισκόπου τοποτηρητής του θρόνου αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, μέχρι την εκλογή και ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου.

 

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ εκοιμήθη τη Δευτέρα, η ώρα 06:40 π.μ., σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφουν ο Ιωσήφ Κάσιος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, Μιχάλης Πρωτοπαπάς.

Όπως αναφέρεται, ο Αρχιεπίσκοπος «εκοιμήθη ήσυχα αφού αντιμετώπισε με θάρρος, υπομονή και Χριστιανική καρτερία τη δοκιμασία της ασθένειας του».

«Εκείνο που βιώσαμε όσοι ήμαστε κοντά του τις δύσκολες ώρες της ασθένειας του, ήταν η ταπεινότητα, η ευγένεια της ψυχής του και η βαθύτατή του πίστη καθώς και η αγωνία του για το ποίμνιο του», προστίθεται.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ακόμη ότι ο Κύπρου Χρυσόστομος Β’ υπήρξε «εξέχουσα και σπουδαία μορφή της Εκκλησίας της Κύπρου».

«Ο ίδιος καταλείπει έργο το οποίο χαρακτηρίζει η διορατικότητα, η τόλμη η ανάδειξη και ο σεβασμός και η αποκατάσταση της Εκκλησιαστικής ιστορικής παράδοσης μαζί με καινοτόμες αλλαγές, με ζητούμενο πάντοτε τη σύμπνοια και την ενότητα της Εκκλησίας. Εκείνο που θα μας συνοδεύει και θα μας ακολουθεί πάντα είναι η ευθύτητα, η καλοσύνη, η ευγένεια και το χαμόγελο του», καταλήγει.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης