Διεθνή

Εντείνονται οι φόβοι εισβολής στην ανατολική Ουκρανία

Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί θυμίζει η κατάσταση που εξελίσσεται στην ανατολική Ουκρανία, καθώς η Μόσχα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναπτύξει στρατεύματα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, μετά και την επίσημη έγκριση που πήρε ο Πούτιν από τη Ρωσική Βουλή.

Την κήρυξη ολόκληρης της Ουκρανίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – με εξαίρεση τις ανατολικές επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση – ενέκρινε το κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία άρχισε να επιστρατεύει εφέδρους ηλικίας 18-60 ετών, ενώ η Βουλή πέρασε ψήφισμα που επιτρέπει την οπλοφορία για λόγους αυτοάμυνας.

Το βράδυ της Τετάρτης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι παραμένει πιθανή μια άμεση εισβολή, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει δει σημάδια υποχώρησης από τη ρωσική πλευρά. Την ίδια ώρα, το γραφείο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την ενίσχυση της ασφάλειας της Μαριούπολης, που βρίσκεται στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία περιοχή του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με διεθνη μέσα, ρωσικές ειδικές δυνάμεις χωρίς σημαία και διακριτικά κινούνται προς τη συνοριακή περιοχή Μαρινόφκα.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για την κρίση στην Ουκρανία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης