Διεθνή Ροή

Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Λυών, πυροβόλησαν τον Έλληνα ιερέα! (vids)

Επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών, ενώ φέρεται πως ιερέας, ελληνικής ιθαγένειας, έχει δεχθεί πυροβολισμό και είναι σε σοβαρή κατάσταση!

Τρόμος στη Λυών!

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το απόγευμα του Σάββατου δέχθηκε επίθεση από άγνωστο ελληνορθόδοξη εκκλησία στη γαλλική πόλη και υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας.

Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό.

Ο ιερέας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί από κυνηγετικό όπλο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, τραυματίας είναι ο ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, ο οποίος λειτουργεί στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία της Λυών.

Στη Λυών υπάρχει και μια δεύτερη, επίσης ορθόδοξη εκκλησία, αλλά γαλλόφωνη.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο ιερέας Αντουάν Καλό, που λειτουργεί στην γαλλόφωνη ορθόδοξη εκκλησία, ο πατήρ Κακαβελάκης είναι 45 ετών και έχει δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι δρόμοι γύρω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχουν αποκλειστεί. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Έχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους, καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης