Διεθνή

Επίθεση στο Λονδίνο: Τα οκτώ λεπτά του τρόμου – Πώς έδρασαν οι τρομοκράτες

Στα «τυφλά» συνεχίζονται οι έρευνες για την διπλή τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε το Λονδίνο τη νύχτα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα δέκα νεκρούς (συμπεριλαμβανομένων των τριών δραστών) και 48 τραυματίες.

Η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ, παραδέχθηκε σήμερα σε δηλώσεις της ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα των δραστών, που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των αστυνομικών στην αγορά του Μπόροου.

Η ίδια μάλιστα, «διαλύοντας» το όποιο κλίμα καχυποψίας μεταξύ των δύο πλευρών, είπε ότι ασφαλώς και θα μοιραστεί όσες πληροφορίες έχει συγκεντρώσει με τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, αναζητώντας τα «ίχνη» των δραστών, που θα χαράξουν ενδεχομένως και το «μονοπάτι» που ακολούθησαν, προκειμένου να αιματοκυλίσουν το Λονδίνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν εξτρεμιστές έπεσαν με ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν μαχαίρωσαν ανθρώπους που είχαν βγει στην κοντινή γνωστή αγορά του Μπόροου, το βράδυ του Σαββάτου.

Και οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν από τα πυρά ένοπλων αστυνομικών. Πάνω από 48 τραυματισμένοι πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Πώς έδρασαν οι τρομοκράτες

– Τρεις δράστες επέβαιναν σε λευκό κλειστό φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα και έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, σύμφωνα με την αστυνομία.

– Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε στην κλήση που έλαβε για το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου στις 22:08 (00:08 την Κυριακή ώρα Ελλάδας).

– Οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους στην κοντινή αγορά του Μπόροου, στη νότια πλευρά του Τάμεση. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δράστες μαχαίρωσαν ανθρώπους στον δρόμο, μέσα σε παμπ και σε εστιατόρια.

– Η αστυνομία ανέφερε ότι ένοπλα στελέχη της ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για επιθέσεις με μαχαίρια στο Μπόροου και ότι άνοιξαν πυρ.

– Οι οπλισμένοι αστυνομικοί «αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήρθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ» δήλωσε ο Μαρκ Ρόουλι, ανώτερος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

– «Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Οι ύποπτοι φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν ψεύτικα» προσέθεσε ο ίδιος.

– Οι άνδρες είχαν ζωστεί με κυλινδρικού σχήματος αντικείμενα, που έμοιαζαν με μεταλλικά κουτάκια. Το πτώμα του ενός απεικονίστηκε σε φωτογραφικό υλικό, στο έδαφος, έξω από την παμπ Wheatsheaf. Άλλος ένας άνδρας, που φέρεται να ήταν ο δεύτερος δράστης, καταγράφηκε από τις κάμερες να είναι πεσμένος στο έδαφος, σε μικρή απόσταση.

– Στις 00:25 τοπική ώρα (02:25 ώρα Ελλάδας) τα συμβάντα στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην αγορά του Μπόροου κηρύχθηκαν τρομοκρατικές ενέργειες.

Ανάληψη ευθύνης δεν υπάρχει προς το παρόν, ωστόσο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, ως συνήθως, πανηγυρίζουν στο Διαδίκτυο…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης