Διεθνή

Επίθεση των Χούθι κατά αμερικανικού πολεμικού πλοίου

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης πραγματοποίησαν επίθεση με πύραυλο κατά αμερικανικού πολεμικού σκάφους στον Κόλπο του Αντεν, χθες Κυριακή.

 

 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του φιλοϊρανικού κινήματος στην Υεμένη.

Στόχος ήταν το πολεμικό του Αμερικανικού Ναυτικού Lewis B. Puller, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα της επίθεσης.

«Το ναυτικό της Υεμένης εκτόξευσε έναν αντιπλοϊκό πύραυλο την Κυριακή στο αμερικανικό πλοίο Lewis B. Puller ενώ βρισκόταν στον Κόλπο του Aντεν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σιιτικού κινήματος, Γιάχια Σάρια, στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah που ελέγχουν οι Χούθι.

«Ανάμεσα στα καθήκοντα του πλοίου που έγινε στόχος μας είναι η παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης στις αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της χώρας μας», πρόσθεσε ο Γιάχια Σάρια.

«Η επιχείρηση στόχευσης εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατιωτικών μέτρων που έλαβαν οι Ενοπλες Δυνάμεις της Υεμένης για την υπεράσπιση της αγαπημένης μας πατρίδας και για την επιβεβαίωση της απόφασης να υποστηρίξουν τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό», τόνισε, ουσιαστικά φωνάζοντας, μπροστά στην κάμερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι.

«Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την απόφαση να αποτρέψουμε την ισραηλινή ναυσιπλοΐα ή ναυτιλία από τα κατεχόμενα λιμάνια της Παλαιστίνης στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, ώσπου να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί η πολιορκία στη Γάζα», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο Γιάχια Σάρια.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης