Site icon TrikalaVoice

Επικεφαλής Μοσάντ: Οσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου θα πεθάνουν

Μήνυμα σε όσους συμμετείχαν, με οποιονδήποτε τρόπο, στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ έστειλε ο διευθυντής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, στη Βηρυτό.

 

 

Μιλώντας στην κηδεία του πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Ζβι Ζαμίρ, ο Μπαρνέα αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως στη δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς είπε: «Κάθε μάνα Αραβα θα πρέπει να μάθει ότι αν ο γιος της ήταν συνεργός στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, το αίμα του είναι [στα δικά του χέρια]».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Αλ-Αρούρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Jerusalem Post, αφού μισή ημέρα πέρασε χωρίς η Χεζμπολάχ να προβεί σε αντίποινα, ενδεχομένως κάνει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να αισθάνονται πιο σίγουροι.

«Και σήμερα, που βρισκόμαστε στη δίνη ενός πολέμου, η Μοσάντ, όπως και πριν από 50 χρόνια, είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τους δολοφόνους που εισέβαλαν […] αλλά και με τους οργανωτές», είπε ο Μπαρνέα και πρόσθεσε:

«Αυτό θα πάρει χρόνο, όπως πήρε χρόνο μετά τη σφαγή στο Μόναχο, αλλά το μακρύ μας χέρι θα τους φτάσει σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρεθούν».

Exit mobile version