Διεθνή Ροή

Ερήμωσε το Παρίσι. Νέα μέτρα παίρνει η Ιταλία

Πρωτοφανείς ήταν οι σκηνές ερήμωσης στο Παρίσι και άλλες οκτώ πόλεις της Γαλλίας το βράδυ του Σαββάτου ύστερα από την επιβολή του lockdown προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επέλαση της πανδημίας.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες 32.427 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ρεκόρ, μετά τα 25.086 της Παρασκευής.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους ανήλθε στα 867.197.

Οι κυριότερες διαμαρτυρίες προήλθαν από τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, οι επιχειρήσεις των οποίων βρίσκονται ήδη υπό πίεση ύστερα από το δίμηνο λουκέτο της περασμένης άνοιξης.

Σήμερα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν και στην Ιταλία.

Τα ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για μέτρα που θα στοχεύουν σε μη αναγκαίες δραστηριότητες, όπως γυμναστήρια, πισίνες και ερασιτεχνικές αθλητικές δραστηριότητες.

Τα μέτρα στη Γαλλία αφορούν πληθυσμό περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων και ισχύουν από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί κάθε ημέρα.

Η μάχη με τον κορωνοϊό συνεχίζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Στη Σλοβακία, ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς ανακοίνωσε ότι οι αρχές της χώρας θα υποβάλουν σε τεστ κάθε άτομο άνω των 10 ετών, ενώ νωρίτερα μέσα στο μήνα είχε επιβληθεί απαγόρευση στις λειτουργίες των εκκλησιών και άλλες μαζικές εκδηλώσεις, ενώ καθιερώθηκε ως υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση.

Με αφορμή τα νέα μέτρα, ομάδα διαδηλωτών –ανάμεσά τους και 500 νεοναζί και σκληροπυρηνικοί οπαδοί ομάδων – πολιόρκησαν το βράδυ του Σαββάτου το πρωθυπουργικό κτίριο προκαλώντας επεισόδια στα οποία η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων.

Χθες, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να μειώσουν τις κοινωνικές συναναστροφές τους και να συνεχίσουν να ταξιδεύουν όσο λιγότερο γίνεται απευθύνοντας προσωπική έκκληση μετά την δυσκολία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να συμφωνήσει με τις τοπικές κυβερνήσεις στους τρόπους περιορισμού του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού. Κάθε ημέρα μετράει», είπε η κυρία Μέρκελ στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο διάγγελμά της.

Παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία είναι χαμηλότερος σε σχέση με το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, έχει αρχίσει να αυξάνεται και σήμερα ανήλθε σε ημερήσιο ρεκόρ με 7.830 μολύνσεις, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της πανδημίας αυξήθηκε κατά 33 και ανήλθε σε 9.767.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης