Διεθνή Ροή

Εφιαλτική η κατάσταση στα Νοσοκομεία του Λονδίνου

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία του Λονδίνου, με τις εντατικές να ξεχειλίζουν, τους ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλες επαρχίες της Αγγλίας, τα ασθενοφόρα να σχηματίζουν ουρά στις εισόδους των κλινικών και τους γιατρούς να βρίσκονται σύντομα προ διλημμάτων για το ποιους να νοσηλεύσουν και ποιους να αφήσουν.

Ο κορωνοϊός καλπάζει στη βρετανική πρωτεύουσα και τα νοσοκομεία της, κάποτε το λίκνο των ευρωπαϊκών υγειονομικών υπηρεσιών, αδυνατούν πια να αντιμετωπίσουν την πλημμυρίδα κρουσμάτων που χρήζουν εισαγωγής, σύμφωνα με τον Τύπο στη Βρετανία.

Την Δευτέρα το βράδυ καταγράφηκε ποσοστό πληρότητας 114% για τις εντατικές στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε οκτώ άτομα που χρειάζονταν εντατική παρακολούθηση αντιστοιχούσαν επτά κρεβάτια. Έτσι οι υπεύθυνοι των εντατικών έχουν ζητήσει τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία στη βόρεια Αγγλία και συγκεκριμένα στο Γιόρκσαϊρ.

Αναφέρεται ότι έξω από τα νοσοκομεία τα ασθενοφόρα σχηματίζουν ουρές και εκεί σπεύδουν νοσηλευτές για να εκτιμήσουν πρόχειρα την κατάσταση κάθε περιστατικού κορωνοϊού ώστε να αξιολογήσουν επί τόπου τι αντιμετώπισης χρήζει.

ADVERTISING

Σύμφωνα με υγειονομικό σύμβουλο στη Βρετανία, πλησίαζει η στιγμή που οι γιατροί θα κάνουν ό,τι έκαναν οι συνάδελφοί τους την άνοιξη σε Ιταλία και Ισπανία, δηλαδή να επιλέγουν ποιους θα προσπαθήσουν να θεραπεύσουν.

Η Δρ Κλάουντια Παολόνι, πρόεδρος του βρετανικού Συνδέσμου Νοσοκομειακών Συμβούλων και Εμπειρογνωμόνων, είπε στην εφημερίδα Guardian ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας απλώς δε διαθέτει τις κλίνες για να αντεπεξέλθει στη ζήτηση. Ορισμένες περιοχές θα ξεχειλίσουν σε μέρες, και αν ξεπεραστεί η δυνατότητα διασωλήνωσης, θα πρέπει να γίνουν φρικτές επιλογές για εκείνους που θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.»

Σύμφωνα με την επιθεώρηση Health Service Journal, ο αριθμός των ασθενών που είναι στην εντατική μόνο στο Λονδίνο έχει αυξηθεί μέσα σε δύο εβδομάδες από 300 σε 636.

Πηγή: Daily Mail, The Guardian

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης