Διεθνή Ροή

Ζητείται άτομο για να περάσει 7 μέρες σε ένα φάρο μόνο με ταινίες και χωρίς ίντερνετ!!!

Μπορείς να ζήσεις 7 μέρες απομονωμένος χωρίς ίντερνετ, κινητό τηλέφωνο, βλέποντας μόνο ταινίες και την αγριεμένη θάλασσα; Πληροφορίες εντός.

Εκεί που όλες οι κινηματογραφικές διοργανώσεις και φεστιβάλ ετοιμάζονται για προβολές του καταλόγου των ταινιών τους διαδικτυακά, οι Σουηδοί πρωτοπορούν. Το φετινό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ ψάχνει έναν σκληροπυρηνικό σινεφίλ για το φετινό του πρότζεκτ με θέμα το social distancing.

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που συνδυάζει σινεμά και… social distancing ετοιμάζεται να προσφέρει σε έναν τολμηρό σινεφίλ, το σουηδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Το φεστιβάλ αναζητά λοιπόν έναν πωρωμένο σινεφίλ για το φετινό του πρότζεκτ με τίτλο “Isolated Cinema” ο οποίος θα ταξιδέψει στο βραχώδες νησάκι Pater Noster, ανατολικά της Βόρειας Θάλασσας, εκεί όπου βρίσκεται μόνο ένας φάρος και ένα μικρό boutique ξενοδοχείο που προσφέρει εμπειρίες απομόνωσης.

Όποιος επιλεχθεί, θα έχει τη δυνατότητα για μία εβδομάδα να δει τις 60 ταινίες του φετινού προγράμματος, δεν θα έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο ή ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ, παρά μόνο τη δυνατότητα να στέλνει κάθε μέρα ένα μικρό βίντεο στο φεστιβάλ καταγράφοντας την εμπειρία του.

Το project «The Isolated Cinema» έρχεται να αντικαταστήσει φέτος τα πάρτι και τις sold-out προβολές και να παρουσιάσει σε μια μικρή κινηματογραφική αίθουσα για ένα μόνο άτομο όλες τις ταινίες του φεστιβάλ. Να σημειωθεί ότι ο σκληροπυρηνικός σινεφίλ θα μεταφερθεί με πλοίο και θα μείνει από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου στο απομονωμένο νησάκι, μόνο με τρόφιμα, νερό και τις ταινίες.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Γιόνας Χόλμπεργκ ανέφερε: «Το φετινό focus του φεστιβάλ είναι η κοινωνική απόσταση και εξετάζει τη νέα τάξη πραγμάτων που προέκυψε από την πανδημία. Η δημιουργία κινηματογραφικών εμπειριών για ένα μόνο άτομο είναι ένας τρόπος για να προσφέρουμε προβολές με ασφάλεια, αλλά και μια προσπάθεια να κατανοήσουμε πώς η πανδημία άλλαξε τη σχέση των ανθρώπων με το σινεμά. Στο Pater Noster θα εξομοιώσουμε την εμπειρία της απομόνωσης που είχαν τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Όποιο άτομο επιλεχθεί θα έχει εκεί ό,τι χρειάζεται, ωραίο φαγητό, ωραία ποτά και ένα ωραίο κρεβάτι, αλλά δεν θα μπορεί να φέρει κάτι μαζί του από τον έξω κόσμο – τηλέφωνο, υπολογιστής, ακόμη και βιβλία απαγορεύονται. Θα μπορεί να βλέπει μόνο κύματα και ταινίες».

Αν νομίζεις ότι έχεις ότι χρειάζεται για αυτή την τόσο ξεχωριστή σινεφιλική εμπειρία, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ.

Πηγή: reader.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης