Διεθνή

ΗΠΑ: Γιατι συνεχίζονται οι ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Διπλό είναι το πλήγμα για τις αμερικανικές αγορές και ιδιαίτερα τα σούπερ μάρκετ, όπου οι ελλείψεις εργαζομένων που νοσούν από κορωνοϊό, αλλά και οι καθυστερήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες δυσκολεύουν την ανατροφοδότηση προϊόντων. Παράλληλα όμως, οι αγορές ετοιμάζονται για χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, που ενδέχεται να παρατείνουν τις δυσκολίες.

 

Σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις, καταιγίδες πρόκειται να χτυπήσουν τα κεντρικά-δυτικά, νότια και ανατολικά της χώρας. Είναι πιθανό συνεπώς πως οι καταστηματάρχες θα δυσκολευτούν να προμηθευτούν βασικά προϊόντα, όπως γάλα, χυμό και κρέατα, προκειμένου να έχουν γεμάτες αποθήκες.

«Αυτές οι χειμερινές καταιγίδες δυστυχώς θα αυξήσουν τις καθυστερήσεις στην ήδη εξουθενωμένη εφοδιαστική αλυσίδα. Πιστεύω ότι οι καταναλωτές θα δουν ελλείψεις σε καταστήματα όσον αφορά ορισμένα καταναλωτικά αγαθά», τονίζει στο CNN ο αναλυτής Miguel Gomez.

Ιδαίτερα μεγάλο θα είναι το πλήγματα για τα σούπερ μάρκετ. Πολλοί είναι αυτοί που καταγράφουν ήδη ελλείψεις τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεταξύ αυτών σε Trader Joe’s, Giant Foods και Publix.

Ποια προϊόντα εκλείπουν

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς IRI, τα σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζουν παγκοσμίως ελλείψεις σε ορισμένα προϊόντα. Στις καλύτερες περιόδους η πληρότητα σε ορισμένα προϊόντα αγγίζει το 90 έως 95%. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές παρατηρούν κενά στα ράφια των καταστημάτων όταν η πληρότητα πέφτει κάτω από το 90%.

Συγκεκριμένα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες ελλείψεις (κάτω του 90%) σε κρέατα κατεψυγμένα και συντηρημένα, κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (69%), μπισκότα και πρωϊνά (κάτω του 90%), ποτά ψυγείου (88%), κατεψυγμένες ζύμες (60%). Επίσης πλήγμα υπήρξε στα προϊόντα φροντίδας κατοικιδίων, χυμούς, προϊόντα χαρτιού και ενεργειακά ποτά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης