Διεθνή Ροή

Η Βρετανία ζητά νεαρούς εθελοντές να μολυνθούν με κορονοϊό: Η πρώτη έρευνα με ανθρώπους

Επιστήμονες θα μολύνουν εθελοντές με τον ιό, για να διαπιστωθεί ποια εμβόλια και θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικά.

Η έρευνα, που έλαβε την απαραίτητη έγκριση, θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Για τον σκοπό αυτό θα στρατολογηθούν 90 άτομα ηλικίας 18-30 ετών.

Οι εθελοντές θα εκτεθούν στον ιό σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον ενώ γιατροί θα παρακολουθούν την υγεία τους. Η Βρετανία έχει χορηγήσει δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε περισσότερους από 15 εκατομμύρια πολίτες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι έρευνες σε ανθρώπους είναι ζωτικής σημασίας στην ανάπτυξη θεραπειών για πολλές ασθένειες, μεταξύ άλλων ελονοσία, τύφος, χολέρα και γρίπη.  Οι δοκιμές θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να υπολογίσουν την ελάχιστη ποσότητα κορονοϊού που χρειάζεται για ανάπτυξη ανοσίας και πώς αντιδρά σε αυτή το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτό θα δώσει στους γιατρούς καλύτερη κατανόηση της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο ιός, και θα δοθεί μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών.

Η έρευνα θα διεξαχθεί στο πλαίσιο συνεργασίας της Επιτροπής Εμβολιασμού της βρετανικής κυβέρνησης, του Imperial College London, του Royal Free London NHS Foundation Trust και της εταιρίας hVIVO.

Ο Κλάιβ Ντιξ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας της βρετανικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα εμβολιασμών ανέφερε: «Έχουμε εξασφαλίσει έναν αριθμό ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την ανάπτυξη νέων εμβολίων και θεραπειών της Covid-19».  «Αναμένουμε οι έρευνες να προσφέρουν μοναδική γνώση στο πώς λειτουργεί ο ιός και να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ποια υποσχόμενα εμβόλια προσφέρουν την καλύτερη πιθανότητα αποτροπής μόλυνσης», πρόσθεσε.

Αρχικά, η έρευνα θα χρησιμοποιήσει τον ιό που κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ξέσπασε η πανδημία πέρυσι τον Μάρτιο, ο οποίος είναι χαμηλού κινδύνου για υγιείς ανήλικες και θα μολύνει σκοπίμως τους εθελοντές.    Σταδιακά, ένας μικρός αριθμός εθελοντών είναι πιθανό να λάβουν εγκεκριμένο εμβόλιο και μετά να εκτεθούν στον ιό.

Έτσι, οι επιστήμονες θα ανακαλύψουν ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά.    Εθελοντές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ θα αποζημιωθούν για τον χρόνο τους, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

O επικεφαλής ερευνητής Dr Chris Chiu από το Imperial College London είπε: «Ζητούμε εθελοντές ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών να συμμετάσχουν στην έρευνα και να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς ο ιός μολύνει τον κόσμο και πώς μεταδίδεται με επιτυχία ανάμεσά μας».

Ο Dr Chiu τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι να διαπιστωθεί ποια εμβόλια και θεραπείες λειτουργούν καλύτερα στην καταπολέμηση της ασθένειας.

gazzetta.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης