Διεθνή

Η χώρα με μηδέν κρούσματα κορωνοϊού

Το Τουρκμενιστάν αποτελεί μία από τις ελάχιστες χώρες, οι οποίες επισήμως δεν έχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι βιώνει το τρίτο -ενδεχομένως και το τέταρτο- κύμα της πανδημίας.

 

Για τις κρατικές αρχές, αν ένας ασθενής έχει όλα τα συμπτώματα της Covid-19, θεωρείται αυτομάτως ότι νοσεί από κάποιον άλλο ιό. Αλλά, σίγουρα όχι από τον κορωνοϊό.

Έτσι, ένας ασθενής που εισάγεται στα δημόσια νοσοκομεία με Covid-19, εγγράφεται στο σύστημα ως ασθενής με πνευμονία (στην πλειονότητα των περιπτώσεων).

Μέχρι σήμερα, το Τουρκμενιστάν δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη κρουσμάτων της πανδημίας. Και ο λόγος απορρέει από την προσπάθεια βελτίωσης της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Ο «ισόβιος» πρόεδρος, Gurbanguly Berdymukhammedov, επιθυμεί να προωθήσει την εικόνα ενός υγειούς έθνους, στο πλαίσιο της ισχυρής προπαγάνδας των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Το να παραδεχθεί ότι η χώρα ήδη βιώνει το τρίτο ή το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα μπορούσε να ισοδυναμεί με υπονόμευση της διακυβέρνησής του.

Κατά καιρούς, οι κρατικές αρχές υιοθετούν μια σειρά περιοριστικών μέτρων, χάρη στα οποία -όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση- η χώρα παραμένει «Covid free».

Άλλωστε, σε κανένα νοσοκομείο δεν θα ακούσεις τις λέξεις «κορωνοϊός» ή «πανδημία». Αντ’ αυτού, θα ακούσεις τη λέξεις «ιός» ή «ασθένεια».

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης