Διεθνή

Θα έτρωγες ωμό χοιρινό κιμά για πρωινό; Στη Γερμανία το κάνουν!

Κάθε χώρα έχει τη δική της κουζίνα και τα τις δικές της μαγειρικές συνήθειες. Για παράδειγμα το φαγητό στην Ασία, δεν έχει καμία σχέση με αυτό στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι καλό, καθώς κάθε ταξίδι σου ανοίγει και τους γευστικούς σου ορίζοντες. Γνώριζες, όμως, ότι στη Γερμανία υπάρχει ένα διάσημο πιάτο, που πολλοί επισκέπτες δε θα ήταν καθόλου πρόθυμοι να δοκιμάσουν.

 

Μιλάμε για το Mett, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για ένα παρασκεύασμα από ωμό χοιρινό κιμά, το οποίο είναι δημοφιλές εκτός από τη Γερμανία και στην Πολωνία. Συνήθως σερβίρεται με αλάτι και μαύρο πιπέρι, και μερικές φορές με σκόρδο, κύμινο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τρώγεται ωμό, πάνω σε μια φέτα ψωμί (brötchen).

Η ονομασία του Mett προέρχεται είτε από την γερμανική λέξη «mett», η οποία σημαίνει «ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας χωρίς μπέικον» είτε την παλαιά Σαξονική λέξη meti που χρησιμοποιούνταν για να αναφερθεί κάποιος στο «φαγητό». Το συγκεκριμένο πιάτο είναι γνωστό και ως Hackepeter στην βόρεια και ανατολική Γερμανία, καθώς και στο Βερολίνο. Το mett συνήθως τρώγεται το απόγευμα ή για δείπνο, αλλά ορισμένα αρτοποιεία – κυρίως στην επαρχία – σερβίρουν Mettbrötchen για πρωινό! Αν τώρα θεωρείται ασφαλές να φάει κάποιος το ωμό χοιρινό, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

gazzetta.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης