Διεθνή

Θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θέμα της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος υπεβλήθη πρόσφατα σε εγχείρηση καρδιάς. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από ομάδα παρακολούθησης της Πιονγκγιάνγκ, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον, απεικονίζουν πιθανόν το τρένο που ανήκει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο θέρετρο Γουονσάν.

Ειδικότερα, το τρένο βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο στις 21 και 23 Απριλίου, ωστόσο αυτό δεν αποδεικνύει το που βρίσκεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν ούτε δείχνει κάτι για την κατάσταση της υγείας του. Επιτρέπει ωστόσο να εικάσει κανείς ότι ο Κιμ βρίσκεται σε αυτή την περιοχή στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Οι φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πυροδοτήθηκαν λόγω της απουσίας του από τα γενέθλια του παππού του στις 15 Απριλίου. Ένας ενημερωτικός ιστότοπος της Νότιας Κορέας ανέφερε στις αρχές της εβδομάδας ότι ο Κιμ υποβλήθηκε σε καρδιαγγειακή επέμβαση στις 12 Απριλίου και αναρρώνει. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, καθώς και ένας Κινέζος εκπρόσωπος του Τμήματος Διασύνδεσης αμφισβήτησαν τις αναφορές ότι ο Κιμ ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Η Σεούλ εξήγησε μάλιστα ότι δεν έχουν εντοπιστεί ενδείξεις «ασυνήθιστης δραστηριότητας» στη Βόρεια Κορέα. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πληροφορία για τη σοβαρότητα της κατάστασης του Κιμ, όμως απέφυγε να διευκρινίσει αν ήρθε σε επαφή με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Το Σάββατο πάντως ιαπωνικό περιοδικό ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται σε «κωματώδη κατάσταση» ενώ δημοσιογράφος από το Χονγκ Κονγκ, επικαλούμενος αξιόπιστη πηγή, είπε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός.

Το Shukan Gendai επικαλέστηκε ως πηγή του έναν Κινέζο γιατρό που μετέβη στη Βόρεια Κορέα και ο οποίος φέρεται να είπε ότι ο Κιμ κατέρρευσε στις αρχές του μήνα, σε μια επίσκεψή του στην επαρχία και ένας γιατρός που τον συνόδευε του έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Ο Κιμ, που πιστεύεται ότι είναι 36 ετών, έχει «εξαφανιστεί» από τις ειδήσεις των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας και στο παρελθόν. Το 2014 δεν υπήρχε καμία πληροφορία για αυτόν επί έναν μήνα και αργότερα η τηλεόραση τον έδειξε να περπατάει κρατώντας μπαστούνι. Οι εικασίες για την υγεία του πυροδοτούνται από το γεγονός ότι είναι μανιώδης καπνιστής, έχει παχύνει αφότου ανέλαβε την εξουσία και έχει οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων.

kathimerini.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης