Διεθνή

Θρίλερ με τη δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν

Ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Μοχσέν Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στην πόλη Αμπσάρντ, στα περίχωρα της Τεχεράνης. Ο υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ τόνισε πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το Ισραήλ εμπλέκεται στην εκτέλεση. Η δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα «δείχνει το βάθος με το οποίο μισούν οι εχθροί του Ιράν τη χώρα», σχολίασε ο υπουργός Αμυνας Αμίρ Χαταμί.

«Ενοπλοι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ερευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Αμυνας Μοχσέν Φαχριζαντέχ», ανακοίνωσε νωρίτερα το ιρανικό υπουργείο Αμυνας, σημειώνοντας ότι έγινε μάχη ανάμεσα στους φρουρούς του και στους επιτιθέμενους. Μεταδίδοντας την είδηση, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Times of Israel ανέφερε ότι, το 2018, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε κατονομάσει τον καθηγητή Φυσικής ως τον επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. «Θυμηθείτε αυτό το όνομα, Φαχριζαντέχ», είχε πει τότε ο Νετανιάχου.

To Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει την εκτέλεση, παρόλο που οι υποψίες στράφηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Το Τελ Αβίβ θεωρείται ότι ευθυνόταν για μια σειρά στοχευμένων δολοφονιών Ιρανών επιστημόνων, που εμπλέκονταν στο πυρηνικό πρόγραμμα, πριν από περίπου δέκα χρόνια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης