Διεθνή

Κένυα: Γιγαντιαία πλωτά μπαλόνια φέρνουν Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές

Μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Κένυας θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο χάρη σε ένα σύνολο από γιγαντιαία μπαλόνια που έχει αναπτύξει η Google.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει μεγάλα αερομεταφερόμενα μπαλόνια που θα βρίσκονται σε συνεχή κίνηση για να μπορεί ο κόσμος να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ από το κινητό με ταχύτητες λήψης έως και 18,9 mbps, σύμφωνα με το goodnewsnetwork. Με το απίστευτο ποσοστό της τάξεως του 72% από το σύνολο των 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην Ανατολική Αφρική να μην έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το πρότζεκτ με όνομα “Loon Project”, στοχεύει να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα τοποθέτησης μπαλονιών της Google Loon στην Αφρική, αφού έχει ήδη αναπτυχθεί για την παροχή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο το νησί της Σρι Λάνκα, καθώς και στο Πουέρτο Ρίκο μετά τον τυφώνα Μαρία.

“Υπό το φως της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Telkom και η Loon εργάζονται όσο ταχύτερα γίνεται για να πραγματοποιηθεί ανάπτυξη υπηρεσιών”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Loon Inc, Alistair Westgarth. “Αυτό θα μας επιτρέψει επίσης να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Κένυας να διαχειριστεί την τρέχουσα κρίση πιο ομαλά και γρήγορα και να δημιουργήσει βιώσιμες επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση κοινοτήτων στην Κένυα μακροπρόθεσμα.”

news247.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης