Διεθνή

Καμάλα Χάρις, η εκλεκτή του Μπάιντεν για την αντιπροεδρία

Την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις από την Καλιφόρνια επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του.

Η 55χρονη Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.

Ο Μπάιντεν θα εμφανιστεί μαζί με τη Χάρις αύριο Τετάρτη, στο Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Τραμπ: Μερικοί μπορεί να νιώσουν προσβολή…

Προ της ανακοινώσεως του ονόματος, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε σπεύσει να ισχυριστεί ότι ορισμένοι άνδρες θα μπορούσαν να νιώσουν «προσβεβλημένοι» από τη δέσμευση του Τζο Μπάιντεν να επιλέξει μία γυναίκα ως συνυποψήφιά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Περιορίστηκε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Fox Sports.

«Ορισμένοι θα πουν είναι μια προσβολή προς τους άνδρες και άλλοι θα πουν ότι είναι ok».

Ο Τζο Μπάιντεν, που θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου, δεσμεύτηκε από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του, την άνοιξη, να επιλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρό του, σε περίπτωση νίκης.

Μονάχα δύο γυναίκες στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ επιλέχθηκαν έως σήμερα συνυποψήφιες επίδοξων προέδρων: η Σάρα Πέιλιν το 2008 στο πλευρό του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τζον Μακέιν και η Τζεραλντίν Φεράρο το 1984 με τον Δημοκρατικό Ουόλτερ Μοντέιλ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης