Διεθνή

Καραντίνα για όλους όσοι φθάνουν στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα την Πέμπτη, το οποίο απαιτεί από τους διεθνείς ταξιδιώτες, που φτάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ, να μπαίνουν σε καραντίνα με την άφιξή τους.

Στο ίδιο διάταγμα δίνονται οδηγίες στις αμερικανικές υπηρεσίες για την ομοσπονδιακή εφαρμογή μέτρου που καθιστά υποχρεωτικές τις μάσκες στις μετακινήσεις μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών πρέπει να συμμορφώνονται «στο βαθμό που είναι εφικτό» με τις οδηγίες που εφαρμόζονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ (CDC) σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό «συμπεριλαμβανομένων και των περιόδων αυτοαπομόνωσης που συνιστώνται».

Το ίδιο διάταγμα δίνει οδηγίες στις αμερικανικές υπηρεσίες για τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Καναδά και το Μεξικό «σχετικά με πρωτόκολλα δημόσιας υγείας για τα χερσαία σημεία εισόδου» συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής των οδηγιών από την υπηρεσία των CDC.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης