Διεθνή Ροή

Κορωνοϊός: Αντιμέτωπη με τον «εφιάλτη» του δεύτερου κύματος η Ευρώπη

Το «εφιαλτικό» σενάριο μιας επανεμφάνισης του κορωνοϊού στις αρχές του χειμώνα αντιμετωπίζει η Ευρώπη, με τη Γαλλία να επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ άλλες χώρες κλείνουν σχολεία, ακυρώνουν προγραμματισμένα χειρουργεία και επιστρατεύουν φοιτητές της Ιατρικής.

Με τα νέα κρούσματα να ανέρχονται σε περίπου 100.000 ημερησίως η Ευρώπη έχει με διαφορά ξεπεράσει τις ΗΠΑ, όπου κατά μέσον όρο καταγράφονται περισσότερα από 51.000 κρούσματα καθημερινά.

Καμπανάκι Ε.Ε.: Η κατάσταση με την Covid-19 χειροτερεύει
Kοινοτικός αξιωματιούχος προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η κατάσταση σχετικά με τον κορωνοϊό δείχνει να χειροτερεύει, σημειώνοντας ότι υπάρχει επιδείνωση επί τρεις συνεχόμενους μήνες.

Επιπροσθέτως, όπως ανέφερε, αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι η αύξηση στα ποσοστά των θανάτων, ενώ τόνισε ότι η κάθε χώρα, αλλά και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, πρέπει να εφαρμόζει μέτρα προστασίας, όπως και όταν ξεκίνησε ο ιός.

ΠΟΥ: «Πολύ ανησυχητική» η εξέλιξη της επιδημίας στην Ευρώπη
Η εξέλιξη της επιδημίας COVID-19 στην Ευρώπη είναι «πολύ ανησυχητική», παρά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη, προειδοποίησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την διάρκεια online ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η COVID-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από το Σάββατο στο Λονδίνο
Η βρετανική κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού στο Λονδίνο από το Σάββατο, ανακοίνωσε εξάλλου ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στο Μάντσεστερ και στο Λάνκασιρ, ενώ οι τοπικές αρχές του Έσεξ και του Έλμπριτζ επίσης αποφάσισαν την αύξηση του επιπέδου συναγερμού.

Κλείνει 9 μ.μ. με 6 π.μ. το Παρίσι
Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε δραματικά, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για τέσσερις εβδομάδες, από το Σάββατο, στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις, γεγονός που θα επηρεάσει σχεδόν το ένα τρίτο από τα 67 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση την Τετάρτη, ο Μακρόν δήλωσε ότι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας αποσκοπεί στο να παγώσουν προσωρινά «τα πάρτυ, οι στιγμές κεφιού όπου συνυπάρχουν 50 ή 60 άτομα και τα εορταστικά απογεύματα διότι, δυστυχώς, όλα αυτά είναι φορείς της επιτάχυνσης της νόσου».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης