Site icon TrikalaVoice

Κρίσιμη εβδομάδα για το Brexit: Προς παράταση του «διαζυγίου»;

Την ώρα που το αδιέξοδο στις συζητήσεις για το Brexit παραμένει και ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου ανοίγει «παράθυρο» για καθυστέρηση του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρυξέλλεςφαίνεται πως περιμένουν από την Τερέζα Μέι να κάνει το επόμενο βήμα.

Η εβδομάδα που ξεκινάει πιθανώς να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το Brexit, με την αμερικανική ιστοσελίδα Politico να γράφει πως δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθεί νέο κείμενο με αλλαγές για στο ζήτημα-αγκάθι του «backstop».

Παρότι Βρετανοί υπουργοί μιλούσαν τις περασμένες ημέρες για μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι πιο απαισιόδοξες. Όπως γράφει η ίδια ιστοσελίδα, οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν αξιοσημείωτη πρόοδο τις περασμένες ημέρες αλλά με μια καθυστέρηση στο Brexit -δηλαδή παράταση του Άρθρου 50- να εμφανίζεται πλέον ως ένα αρκετά πιθανό σενάριο.

«Δεν κινούνται πολλά πράγματα, τα αιτήματα είναι πάντα τα ίδια» είπε στο Politico ένας αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Άλλος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η βρετανική πλευρά επιμένει στα ίδια πράγματα και οι Βρυξέλλες εξηγούν ξανά και ξανά για ποιους λόγους δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα εν λόγω αιτήματα.

cnn.gr

Exit mobile version