Διεθνή

Κυκλοφορούσε γυμνή για μία εβδομάδα και είδε απίθανες αλλαγές στην υγεία της

Η σύντροφος του Βρετανού σταρ Fred Sirieix από το reality show «I’m A Celebrity», αποκάλυψε πως η τεχνική που ακολουθεί για ασυναγώνιστη υγεία και ευεξία είναι να… μένει ολόγυμνος σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας.

 

 

Αυτή την τεχνική αποφάσισε να δοκιμάσει και η ειδικός του σεξ για τη Sun, Georgette Culley, και κάθε άλλο παρά τρελή είναι, αφού τα οφέλη της γύμνιας για τη σωματική και την ψυχική υγεία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Πώς όμως βελτιώνει την υγεία μας το να κάνουμε αγγαρείες όπως «μας έπλασε ο Κύριος»;

Φορέστε τα «μωρουδιακά» σας

Η Culley, πέρασε μια εβδομάδα εντελώς γυμνή και φόρεσε ένα Fitbit για να καταγράφει τον χτύπο της καθώς εκτελούσε καθημερινές εργασίες. «Ήμουν όλη την ώρα υγιής και ο καρδιακός μου χτύπος σε ηρεμία ήταν 65 παλμοί ανά λεπτό».

«Γενικά, χαμηλότερος καρδιακός ρυθμός σε ηρεμία σημαίνει καλύτερη υγεία και καλή φυσική κατάσταση», είπε στην εφημερίδα. Καθώς περνούν οι μέρες, η ειδικός απαριθμεί τα πολλαπλά οφέλη της έκθεσης του σώματός μας.

Τα οφέλη της γύμνιας

Πρώτον, ακόμα και αν μείνουμε μέσα στο σπίτι, εκθέτουμε μεγαλύτερη επιφάνεια του δέρματός μας στο ηλιακό φως, παράγοντας έτσι περισσότερη βιταμίνη D. Σχεδόν αμέσως επίσης πέφτουν οι καρδιακοί παλμοί και το σώμα χαλαρώνει.

Όταν όμως κάνουμε κάποια δραστηριότητα «τσίτσιδοι», το σώμα ξοδεύει περισσότερη ενέργεια για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του, και έτσι καίμε γρηγορότερα περιττές θερμίδες. Επίσης, ο ύπνος χωρίς ρούχα είναι πολύ καλύτερος, αφού χωρίς το ύφασμα της πιτζάμας που «κολλάει» πάνω μας, το σώμα μπορεί να ρυθμίσει πιο αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του τη νύχτα.

Ανακαλώντας την εμπειρία της, η σεξολόγος δήλωσε: «Το δέρμα μου λάμπει και νιώθω λιγότερο άγχος. Ο καρδιακός μου ρυθμός σε ηρεμία ήταν χαμηλότερος από ό,τι όταν έκανα τις ίδιες δραστηριότητες με ρούχα».

reader.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης