Διεθνή

Κυρίαρχη η Μέρκελ στη Γερμανία

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του βαρόμετρου Stern-RTL καταγράφει μικρήενίσχυση της Χριστιανικής Ένωσης της Α. Μέρκελ, η οποία φθάνει πλέον το 40%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του Μ. Σουλτς παραμένουν καθηλωμένοι στο 22%, δύο περίπου μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τρίτη δύναμη στο κοινοβούλιο παραμένει η Αριστερά με 9%, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία περιορίζεται στο 7%.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο των Stern-RLT αν οι εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή και όχι στα τέλη Σεπτεμβρίου Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι θα σχημάτιζαν άνετα κυβέρνηση με συνολικό ποσοστό 48%. Την ίδια στιγμή Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά συγκεντρώνουν μαζί μόλις 39%. Αστάθμητος παράγοντας θεωρείται το ποσοστό των αναποφάσιστων και εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν που φθάνει το 23%.

Μέρκελ προτιμά το 52% των ερωτηθέντων

Και στο ερώτημα ποιο πρόσωπο θα προτιμούσαν ως καγκελάριο, η Α. Μέρκελ διευρύνει το προβάδισμά της και βρίσκεται πλέον 30 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Μ. Σουλτς. Σε περίπτωση που ο καγκελάριος εκλέγονταν απευθείας και όχι από το κοινοβούλιο οι γερμανοί ψηφοφόροι θα ψήφιζαν σε ποσοστό 52% Μέρκελ και μόλις το 22% Μ. Σουλτς. Το 26% δηλώνει πάντως ότι δεν θα ψήφιζε κανένα από τους δύο.

Η σφυγμομέτρηση για το βαρόμετρο των Stern-RTL διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα (10-14 Ιουλίου) από το ινστιτούτο Forsa, το οποίο έθεσε ερωτήματα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.502 πολιτών. Το ποσοστό στατιστικού λάθους κυμαίνεται στο ± 2,5%.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης