Διεθνή

Λύθηκε το μυστήριο κρανίου 5.600 χρόνων

Πριν από έξι χρόνια οι αρχαιολόγοι βρήκαν στην σπηλιά του Marcel Loubens, σε σημείο που ήταν προσβάσιμο μόνο για αναρριχητές, ένα κρανίο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως βρέθηκε εκεί το κρανίο, όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ταφή της είχε γίνει σε άλλο σημείο και τα οστά της βρέθηκαν στη σπηλιά λόγω φυσικών φαινομένων.

Οι αρχαιολόγοι στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια διαπίστωσαν ότι η γυναίκα έζησε μεταξύ του 3630 και του 3380 π.Χ., κατά τη διάρκεια της Νεολιθικής περιόδου της Ιταλίας ή της Εποχής του Χαλκού. Η γυναίκα ήταν ηλικίας 24 έως 35 ετών όταν πέθανε και υπέφερε από προβλήματα υγείας, όπως διατροφικές ανεπάρκειες και ενδοκρινολογική διαταραχή.

Οι άνθρωποι που ζούσαν στην περιοχή την εποχή του Χαλκού ανήκαν σε αγροτικούς πληθυσμούς και η διατροφή τους βασιζόταν κυρίως στα σιτηρά πράγμα που δημιουργούσε προβλήματα στην υγεία τους και κάτι που φαίνεται από την κατάσταση των δοντιών τους.

Πολλά από τα σημάδια στο κρανίο χρονολογούνται μετά τον θάνατο της γυναίκας. Κάποια φαίνεται να προέρχονται από την αφαίρεση της σάρκας από το κρανίο – μια κοινή διαδικασία σε πολλές αρχαίες κοινωνίες.

gazzetta.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης