Διεθνή

Μέση Ανατολή: H Γερμανία φοβάται κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθώς η υπουργός Εξωτερικών της χώρας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για συνομιλίες.

 

«Ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι δυστυχώς πραγματικός», δήλωσε η ίδια πηγή.

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα αναχωρήσει μεθαύριο, Κυριακή, για το Ισραήλ όπου θα συναντήσει τον νέο ομόλογό της Ισραέλ Κατς και τον Ισραηλινό πρόεδρο Γιτζάκ Χέρτσογκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Eχουν προγραμματιστεί επίσης συνομιλίες της υπουργού στα παλαιστινιακά εδάφη.

Δεκάδες νεκροί

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, με δεκάδες ανθρώπους να σκοτώνονται μέσα σε 24 ώρες.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη Λωρίδα. Αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε ότι 14 άνθρωποι –μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά– σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Αλ Μαουάσι, δυτικά της Χαν Γιουνίς.

Η μικρή πόλη έχει χαρακτηριστεί «ασφαλής» από τις ισραηλινές δυνάμεις για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνίους.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από την έναρξη της εκστρατείας αντιποίνων του Ισραήλ είχε φτάσει σε 22.400 μέχρι την Πέμπτη – που αντιστοιχούν σχεδόν στο 1% του πληθυσμού των 2,3 εκατ. του θυλάκου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η επίθεση του Ισραήλ ξεκίνησε όταν ένοπλοι της Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι, και κρατώντας ομήρους περίπου 240 άτομα.

Κατεστραμμένο τοπίο

Μεγάλο μέρος της βόρειας Γάζας, στην οποία εισέβαλαν στρατεύματα πριν από δύο μήνες, έχει ισοπεδωθεί.

Σε πλάνα του Associated Press από την πόλη της Γάζας φαίνονται άνθρωποι να περιπλανιούνται σε κατεστραμμένο τοπίο ερειπίων, ανάμεσα σε κατεδαφισμένα κτίρια.

Περίπου το 85% των 2,3 εκατ. ανθρώπων της Γάζας έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους και έχουν συγκεντρωθεί σε μικρότερα τμήματα της επικράτειας.

Η πολιορκία της περιοχής από το Ισραήλ έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση, με το ένα τέταρτο του πληθυσμού να λιμοκτονεί επειδή δεν εισέρχονται αρκετές προμήθειες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια στιγμή, οι αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί συνεχίζουν να καταστρέφουν σπίτια, θάβοντας οικογένειες που αναζητούν καταφύγιο στο εσωτερικό τους.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης