Διεθνή

Μακελειό στην Πράγα. Άντρας πυροβόλησε και σκότωσε 14 άτομα

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του 24χρονου δράστη της πολύνεκρης επίθεσης την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.

 

 

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε 14 άτομα ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε όντας αποκλεισμένος από τις δυνάμεις της αστυνομίας στην ταράτσα του κτιρίου.

Οι αρχές έχουν πάντως αρχίσει να συνθέτουν του προφίλ του δράστη. Πρόκειται για έναν 24χρονο από τη Φιλοσοφική Σχολή ο οποίος χαρακτηρίζεται γενικά ως άριστος φοιτητής. Ο νεαρός, σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν είχε καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατείχε νόμιμα οκτώ όπλα. Μια τροπολογία που συζητείται επί του παρόντος στο κοινοβούλιο αναμένεται να αυστηροποιήσει περαιτέρω τον νόμο για την οπλακατοχή.  Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, ανακοινώθηκε ότι είναι σταθερή.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε»
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε η αστυνομία σχετικά με την ταχύτητα της αντίδρασής της, αξιωματούχος τόνισε ότι μεσολάβησαν τέσσερα λεπτά από την πρώτη κλήση μέχρι την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πράγας επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν σωροί πυρομαχικών στους διαδρόμους του πανεπιστημίου, ενώ σε βίντεο που έδωσαν οι αστυνομικές αρχές στη δημοσιότητα, φαίνεται η στιγμή που η αστυνομία εισβάλλει στο κτίριο σε αναζήτηση του ενόπλου.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης