Διεθνή

«Μαραθώνια» μάχη για να ανοίξει η Διώρυγα του Σουέζ

Συνεχίζεται για έκτη ημέρα η μάχη με τον χρόνο για να ανοίξει η Διώρυγα του Σουέζ, με το γιγάντιο πλοίο «Ever Given» να παραμένει κολλημένο στο θαλάσσιο πέρασμα, προκαλώντας, εκτός από τεράστιο μποτιλιάρισμα στο σημείο και «έμφραγμα» στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, όπως μεταδίδει το BBC, έχει σημειωθεί πρόοδος στην επιχείρηση και υπάρχει ελπίδα ότι μέχρι το βράδυ της Κυριακής το πλοίο θα έχει «απελευθερωθεί».

Εξετάζεται η «ελάφρυνση»

Ο επικεφαλής της αρχής της Διώρυγας, ανέφερε ότι άρχισε να επανέρχεται η ροή του νερού κάτω από το πλοίο, στοιχείο επίσης ενθαρρυντικό, καθώς δείχνει ότι «ξεκολλάει» σιγά – σιγά από το έδαφος.

«Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή ότι θα ξεγλιστρήσει από το σημείο που έχει φρακάρει», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να μετακινήσουμε κάποια από τα 18.300 κοντέινερ που μεταφέρει, ώστε να μειωθεί το βάρος του».

Πάντως, σύμφωνα με το δίκτυο Αl Arabiya, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι έχει δώσει εντολή να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για απομάκρυνση μέρους του φορτίου.

Όσον αφορά τα αίτια του ατυχήματος, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλοίο προσάραξε λόγω ισχυρών ανέμων, αλλά και αμμοθύελλας, που περιόρισε την ορατότητα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης