Διεθνή

Μπάιντεν: Ακραίος ανταγωνισμός με την Κίνα, «όχι» σύγκρουση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των HΠΑ και της Κίνας πιθανόν να πάρει τη μορφή ενός «ακραίου ανταγωνισμού», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θέλει να αποφύγει μια «σύγκρουση» μεταξύ των δύο πρώτων παγκοσμίων δυνάμεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ομόλογός του «δεν είχε κανένα λόγο να μην του τηλεφωνήσει».

«Είναι πολύ σκληρό. Αυτός δεν έχει, και δεν το λέω ως κριτική, είναι ακριβώς η πραγματικότητα, δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του», πρόσθεσε ο Τζον Μπάιντεν, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Υπενθυμίζεται πως ηκυβέρνηση Μπάιντεν έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει την Πρώτη Φάση της σινο-αμερικανικής εμπορικής συμφωνίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναθεώρησης όλων των μέτρων εθνικής ασφάλειας που έχουν θεσπιστεί από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείσα αν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θεωρεί τη συμφωνία εν ισχύ, απάντησε: «Όλα όσα έχει θέσει σε εφαρμογή η προηγούμενη κυβέρνηση είναι υπό εξέταση, καθώς σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, οπότε δεν θα πω ότι τα πράγματα εξελίσσονται».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης