Διεθνή

Μπαλί: Απέλασαν Ρώσο τουρίστα μετά από ημίγυμνη φωτογραφία του σε ιερή τοποθεσία

Μία ημίγυμνη φωτογραφία στην κορυφή ενός ιερού βουνού που έγινε viral στα social media, προκάλεσε την απέλαση Ρώσου τουρίστα από το Μπαλί, αλλά και δημόσια αντιπαράθεση για τη συμπεριφορά των επισκεπτών του νησιού.

 

Ο 24χρονος Ρώσος που αναγνωρίστηκε από την υπηρεσία μετανάστευσης του Μπαλί ως ο Γιούρι Τσιλίκιν απελάθηκε την περασμένη Τρίτη για τη Μόσχα μέσω Ντουμπάι, όπως γνωστοποίησε η σχετική ανακοίνωση.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις τοπικές αρχές, εμφανιζόταν ο Τσιλίκιν με ένα σακίδιο στην πλάτη και ένα καφέ στο χέρι να συνοδεύεται από τις αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο Ngurah Rai.

«Σας παρακαλούμε να απολαύσετε το Μπαλί τηρώντας τους κανόνες. Αν τους παραβιάσετε, δε διστάζουμε να λάβυμε αυστηρά μέτρα» δήλωσε σχετικά με το περιστατικό ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετανάστευσης που πρόσθεσε πως στον Τσιλίκιν απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ινδονησία για τουλάχιστον έξι μήνες.

Το χρονικό
Ο 24χρονος είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους τουρίστες που είδαν το όνομά τους στις τοπικές -και μη- ειδήσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο ίδιος είχε ποστάρει στο Instagram φωτογραφία του όπου εμφανιζόταν γυμνός από τη μέση και κάτω στο Agung, την υψηλότερη κορυφή του Μπαλί, ενεργό ηφαίστειο και ιερή τοποθεσία για τους ντόπιους.

Οι κάτοικοι του νησιού, στην πλειονότητά τους ινδουιστές, πιστεύουν πως το βουνό αναπαριστά το θεό Σίβα, γι’ αυτό και απαιτείται άδεια για όποιον επιλέξει να το περπατήσει.

Η «ασεβής» συμπεριφορά του Ρώσου και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, τον οδήγησαν να κατεβάσει τη φωτογραφία από το λογαριασμό του, αντικαθιστώντας τη με ένα βίντεο μεταμέλειας και συγγνώμης.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις πράξεις μου. Το μόνο πράγμα που οδήγησε σε αυτό που συνέβη, ήταν η προσωπική μου άγνοια. Το Agung είναι ένα ιερό σύμβολο για τους ανθρώπους του Μπαλί. Αφού μελέτησα την κουλτούρα και τη θρησκεία του νησιού, συνειδητοποίησα το σφάλμα μου» αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός της Ινδονησίας αποτελεί «μαγνήτη» για χιλιάδες Ρώσους και Ουκρανούς που επιθυμούν να αποδράσουν για λίγο από το δράμα του πολέμου.

Οι Ρώσοι είναι αριθμητικά η δεύτερη πολυπληθέστερη εθνικότητα τουριστών στο Μπαλί, μετά τους Αυστραλούς, με πάνω από 43.000 άτομα να επισκέπτονται το νησί μόνο το πρώτο τρίμημο του 2023.

Ωστόσο, η δυσφορία των ντόπιων απέναντί τους γιγαντώνεται, με τα επεισόδια απρεπούς συμπεριφοράς τους να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Μεταξύ των 40 ξένων τουριστών που απελάθηκαν από το Μπαλί μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του 2023, το 35% (14 άτομα) ήταν Ρώσοι πολίτες – ποσοστό που τους καθιστά τους περισσότερους απελαθέντες.

Πηγή: CNN

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης