Διεθνή Ροή

Μπιλ Γκέιτς: Άναυδος από τις τρελές θεωρίες συνωμοσίας

«Άναυδος από τον όγκο των “τρελών και κακόβουλων” θεωριών συνωμοσίας, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», για τον ίδιο και τον κορωνοϊό δηλώνει ο Μπιλ Γκέιτς.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters, ο Γκέιτς δήλωσε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας»τόσο για τον ίδιο, όσο για και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι ίσως βρήκαν εν μέρει απήχηση λόγω «του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ. Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες» σχολίασε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για κάτι που του προκαλεί μεγάλη εντύπωση. «Ελπίζω να ξεθυμάνει (το φαινόμενο)» υπογράμμισε.

Από τις αρχές της πανδημίας, εκατομμύρια θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση γύρω από τον κορωνοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα αυτών που εργάζονται για την αντιμετώπισή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία, για να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα.

«Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς.

«Ειλικρινά, πρέπει να εκπαιδευτούμε πάνω σε αυτό, ώστε να κατανοήσουμε πώς προέκυψε η αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων και τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για να περιοριστει το φαινόμενο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Φράνσις Κόλινς, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους και υπέροχους ανθρώπους».

Όπως είπε, ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν. «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν, για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση» σχολίασε και δήλωσε ικανοποίηση που οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Ο δρ. Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται πλέον», επεσήμανε.

Ο Γκέιτς, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί -μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς- τουλάχιστον 1,75 δισεκ. δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ποσό περιλαμβάνει στήριξη σε κάποιες εταιρίες παρασκευής εμβολίων, σε διαγνωστικές μεθόδους και πιθανές θεραπείες.

kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Λιώνουν πιο γρήγορα οι πάγοι: Ο πλανήτης εκπέμπει SOS

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης