Διεθνή Ροή

Νάπολη: Κακός οιωνός ότι ”δεν υγροποιήθηκε” το αίμα του Αγίου Τζενάρο

Οι κάτοικοι της Νάπολης είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς το αίμα του προστάτη της πόλης δεν υγροποιήθηκε με αποτέλεσμα να φοβούνται για κακοδαιμονία.

Στη Νάπολη περιμένουν πώς και πώς να φύγει το 2020 και να πάρουν μια… ανάσα το 2021, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν.
Το φημισμένο αποξηραμένο αίμα του Αγίου Τζενάρο, προστάτη της πόλης, δεν υγροποιήθηκε παρά τις επανειλημμένες προσευχές των πιστών.

Η τελετή του αίματος του San Gennaro, γίνεται αρκετές φορές το χρόνο. Το αίμα διατηρείται σε ειδικές αμπούλες και υγροποιείται κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο Άγιος Τζενάρο ήταν επίσκοπος της Νάπολης τον 3ο αιώνα και αποκεφαλίστηκε στη δίωξη των πρώτων Χριστιανών από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Διοκλητιανό, που σκότωσε περίπου 3.5000 χριστιανούς.

Το ”θαύμα” καταγράφεται από το 1.389.

Αν το ”θαύμα της υγροποίησης” δεν συμβεί, μπορεί να σημάνει καταστροφή για τους επόμενους μήνες και χρόνια, όπως επισημαίνει και το Reuters.

Έτσι και φέτος. Πολλοί πολίτες προσευχήθηκαν για ώρες και ακολούθησε ειδική λειτουργία, αλλά το αίμα του πολιούχου της Νάπολης παρέμεινε στέρεο.

Με τη σειρά του ο καρδινάλιος της πόλης, Crescenzio Sepe, είπε στους πιστούς να μην είναι υπερβολικά απογοητευμένοι. «Αν κάτι πρέπει να “λιώσει”, είναι οι καρδιές των ανθρώπων», τόνισε.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Σεπτεμβρίου του 1980, το αίμα του αγίου δεν είχε υγροποιηθεί και δύο μήνες αργότερα ένας τεράστιος σεισμός έπληξε τη νότια Ιταλία, σκοτώνοντας περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.

news247.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης