Διεθνή

Νέο χτύπημα από τη συμμορία με τα scooters -Κλοπή μπροστά στα μάτια περαστικών

Μία νέα απόπειρα κλοπής καταγράφηκε στους δρόμους της Μ. Βρετανίας από τη γνωστή συμμορία με τα scooters.

 

Ετούτη τη φορά στο στόχαστρο της συγκεκριμένης συμμορίας μπήκε ένα ποδήλατο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο και ασφαλισμένο με αλυσίδα σε πεζοδρόμιο, μπροστά ακριβώς από κατάστημα εστίασης. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους ληστές με τα scooters, οι οποίοι σταμάτησαν στο σημείο και ένας από αυτούς χρησιμοποίησε έναν τροχό ώστε να κόψει την αλυσίδα ασφαλείας και να αποσπάσει το ποδήλατο.

Το video καταγράφει όλη την προσπάθεια αρπαγής του ποδηλάτου, η οποία αποτρέπεται την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή από έναν περαστικό που τολμά να αντισταθεί στον επίδοξο ληστή.

Ενδεικτικό της προκλητικότητας της συμμορίας με τα scooters είναι ότι η απόπειρα κλοπής γίνεται υπό το φως του ήλιου και σε μια περιοχή που μόνο ερημική δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς.

Πίσω από τα μαύρα κράνη τους, τα μέλη της συμμορίας με τα scooters συνηθίζουν να χτυπούν ακόμα και σε πολυσύχναστες περιοχές, ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορούν εύκολα να διαφύγουν χάρη στην ευελιξία που προσφέρουν τα μικρού κυβισμού δίκυκλα.

Στο παρελθόν είχαμε δει τη συγκεκριμένη συμμορία να χτυπά ακόμα και αυτοκίνητα εν κινήσει με σκοπό να αρπάξει πολύτιμα αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν αποτελεί αποκλειστικό «προνόμιο» των βρετανικών δρόμων, καθώς παρόμοια περιστατικά και έχουν σημειωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη μεγαλουπόλεις.

Η συχνότητα και η ένταση του φαινομένου, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την απάθεια που επέδειξαν οι περαστικοί που βρέθηκαν μπροστά στην απόπειρα κλοπής του ποδηλάτου, αφήνοντας έναν ηλικιωμένο άνδρα να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να χαλάσει τα σχέδια των επίδοξων ληστών.

carandmotor.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης