Διεθνή Ροή

Ναυαγός επέζησε μένοντας 14 ώρες στη θάλασσα πάνω σε σημαδούρα

Από θαύμα επέζησε ένας Α΄μηχανικός του πλοίου Silver Supporter, με τη ζωή του να κρέμεται κυριολεκτικά από μια σημαδούρα. Ο 52χρονος μηχανικός έπεσε από το κατάστρωμα του πλοίου στη θάλασσα.

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στη μέση του Ωκεανού, χωρίς σωσίβιο και βοήθεια. Κάποια στιγμή είδε μια κουκίδα στον ορίζοντα και αποφάσισε να κολυμπήσει ως εκεί. Μια απόφαση που τελικά του έσωσε τη ζωή καθώς η κουκίδα που έβλεπε ήταν μια σημαδούρα, από την οποία κρατιόταν για 14 ώρες, όσο διάστημα δηλαδή παρέμεινε μέσα στο νερό.

Όταν έπεσε από το σκάφος, το Silver Supporter, ήταν περίπου 400 μίλια νότια από τα νησιά Αουστράλ, της γαλλικής Πολυνησίας. Ο 52χρονος αρκετές ώρες αργότερα εντοπίστηκε από το πλοίο του, όταν ένα μέλος του άκουσε μια αδύναμη φωνή και είδε ένα χέρι να του κάνει σήμα από τον ωκεανό. Ανασύρθηκε από τη θάλασσα αρκετά εξαντλημένος.

Όπως είπε μετά την διάσωσή του στο γιο του, όταν τελείωσε τη βάρδιά του ένιωσε μια ζαλάδα και βγήκε στο κατάστρωμα για να πάρει αέρα. Εκεί φαίνεται ότι λιποθύμησε και βρέθηκε μέσα στο νερό χωρίς να το καταλάβει.

gazzetta.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης