Διεθνή

Νομική Αναγνώριση Ενορίας Απ. Βαρθολομαίου στην Ισλανδία

Η Ι. Μητρόπολις Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας επικοινωνεί με το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας στις Βόρειες Χώρες, προκειμένου να το καταστήσει κοινωνό στην χαρά της τοπικής Εκκλησίας και του Ποιμενάρχου της, αναφορικά με την νομική αναγνώριση της Ενορίας του Αποστόλου Βαρθολομαίου στο Ρέϊκιαβικ της Ισλανδίας.

 

 

Αμέσως, μετά την επίσημη γνωστοποίηση της αποφάσεως της πολιτείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ισλανδίας για την αναγνώριση και την παραχώρηση νομικής υποστάσεως στην Ενορία μας, αφιερωμένη στον Απόστολο Βαρθολομαίο, προστάτη της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Ρέϊκιαβικ της Ισλανδίας, αποτελεί μία συνέχεια της πορείας, την οποία χαράξαμε από την ανάληψη των καθηκόντων μας στην Σκανδιναυΐα.

Μετά την διοικητική αναδιάρθρωση των ενοριών μας στην Σουηδία και την υπαγωγή τους στην Ι. Μητρόπολη, όπως και στα υπόλοιπα κράτη, που απαρτίζουν την τοπική μας Εκκλησία, η νέα αυτή απόφαση, αποτελεί δικαίωση των κόπων μας, μετά την υποβολή όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών, σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους, αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά του Επιτίμου Προξένου της Ελλάδος στην Ισλανδία κ. Rafn Alexander Sigurdsson.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους συνεργάτες μας, κληρικούς και Λαϊκούς, και υποσχόμεθα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και τις πατρικές ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, θα συνεχίσουμε τον καλόν αγώνα για την δόξα του Ονόματος του εν Τριάδι προσκυνουμένου Θεού και την σωτηρία των ψυχών, που μάς ενεπιστεύθη η Μήτηρ Εκκλησία».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης