Διεθνή

Ξεκίνησαν οι αποστολές του εμβολίου στις ΗΠΑ

Υπό τα χειροκροτήματα και τα σφυρίγματα επιδοκιμασίας των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3:00 ώρα Ελλάδας οι πρώτες αποστολές του εμβολίου της εταιρίας, γεγονός που σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες και πλέον σύνθετες διαδικασίες διανομής που έχει ποτέ διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Τα πλάνα που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν τους εργαζόμενους, φορώντας μάσκες, να αφαιρούν τα πρώτα κουτιά –που στο μέγεθος δεν διαφέρουν πολύ από αυτό των κουτιών της πίτσας- με τα φιαλίδια του εμβολίου και να τα τοποθετούν σε μεγάλους μπλε καταψύκτες, προτού και αυτοί συσκευασθούν και σημανθούν προς αποστολή.

 

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer/BioNTech αναμένονται στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να αρχίσουν αμέσως να χορηγούνται στους Αμερικανούς, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού πλησίαζε τους 300.000 νεκρούς, έπειτα από εβδομάδες έξαρσης των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία που έχουν φέρει τα συστήματα υγείας των αμερικανικών πολιτειών στα όρια των αντοχών τους.

«Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech», εξήγησε ο στρατηγός Γκας Πέρνα, της επιχείρησης Warp Speed που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη διανομή του εμβολίου.

Οι ΗΠΑ έγιναν η πέμπτη χώρα που έδωσε πράσινο φως (μετά τη Βρετανία, το Μπαχρέιν, τον Καναδά και το Μεξικό). Αρμόδια επιτροπή του FDA αναμένεται να εξετάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την έγκριση ενός δεύτερου εμβολίου, αυτού της Moderna.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης