Διεθνή

Οι δημοφιλέστερες θεωρίες συνωμοσίες για το θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ

Φωτιά και αέρας. Ένας επικίνδυνος συνδυασμός. Έρωτας και ζήλια. Κι αυτός εξίσου επικίνδυνος συνδυασμός. Ένας άνθρωπος που λατρεύτηκε σαν θεός και ο θάνατος του. Αυτός κι αν είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Το έχουμε δει πολλές φορές. Καμία από αυτές, ωστόσο, δεν έχει την ένταση και δεν σηκώνει τόση κουβέντα όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από τότε, όσο ο θάνατος του βασιλιά του Ροκ εν Ρολ, Έλβις Πρίσλεϊ.

 

Ήταν 16 Αυγούστου 1977 όταν ο Έλβις άφηνε τον μάταιο τούτο κόσμο. Ή μήπως όχι; Σίγουρα όχι αν πιστέψει κανείς έστω και μια από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν σκαρφιστεί κατά καιρούς οι φανατικοί οπαδοί του «βασιλιά» για να πείσουν (ίσως) και τους ίδιους τους εαυτούς τους πως το αγαπημένο τους ίνδαλμα ζει… κάπου, κάπως. Αν ζούσε, πάντως, σήμερα θα ήταν 86 ετών. Και εδώ είναι το πιο φοβερό. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν δεδομένο ότι ο Έλβις θα εμφανιστεί και θα δώσει μια τελευταία μεγάλη συναυλία από αυτές που έκαναν τα κοριτσόπουλα να λιποθυμούν και να σκίζουν τα ρούχα τους για χάρη του…

Οι πιο αστείες από τις θεωρίες συνωμοσίας

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς τόσα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το θάνατο του Πρίσλεϊ έχουν ακουστεί σημεία και τέρατα.

Μια από τις πιο αστείες θεωρίες συνωμοσίας, ωστόσο, είναι αυτή που θέλει τον «βασιλιά» κουρασμένο από τη δημοσιότητα να παρατάει το τραγούδι και την υποκριτική και να γίνεται… κομπάρσος ταινιών, καθώς δεν ήθελε άλλο να βρίσκεται στο προσκήνιο! Τώρα γιατί να κάνει κάτι τέτοιο είναι άλλο θέμα αλλά το ωραίο είναι πως κάποιοι πιστεύουν πως τον έχουν δει σε μια σκηνή από τη διάσημη ταινία «Μόνος στο Σπίτι». Η θεωρία τους ενισχύεται από το ότι αν αναγραμματίσεις το όνομα του κεντρικού ήρωα της ταινίας Kevin McCallister, βγαίνει «I. Mr Elvis. Act»!

Άλλοι, πάλι, λένε πως δύο ώρες μετά το θάνατο του Πρίσλεϊ ένας «φτυστός» με αυτόν άντρας εθεάθη να «κλείνει» εισιτήριο για το Μπουένος Άιρες με το όνομα Τζον Μπάροους. Αυτό ο όνομα, ο Έλβις χρησιμοποιούσε για να ξεφεύγει από τους θαυμαστές του στα ξενοδοχεία όπου διέμενε. Τώρα γιατί ο Έλβις θα έπρεπε να σκηνοθετήσει το θάνατο του αλλά κλείσει εισιτήρια την τελευταία στιγμή, είναι και αυτό ένα θέμα…

Από τις, ίσως, κορυφαίες στιγμές σε αυτή την πανδαισία θεωριών συνωμοσίας είναι πως ένας κομμωτής που επιμελήθηκε το –κατά πολλούς θαυμαστές του– κέρινο ομοίωμα που βρισκόταν μέσα στο φέρετρο ισχυρίστηκε ότι η μια από τις δύο φαβορίτες του Έλβις ξεκόλλησε κατά τη διαδικασία και πως αναγκάστηκε να την κολλήσει για να μην καταλάβουν οι άλλοι κάτι.

Η κηδεία πάντως είναι ένα ακόμα κρίσιμο σημείο και κυρίως το ότι έγινε βιαστικά. Μόλις την επόμενη ημέρα.

Ορισμένοι ισχυρίζονται πως  όλα έγιναν τόσο γρήγορα για να μην προλάβουν οι πιο φανατικοί οπαδοί του (μέλη των φαν κλαμπ, σωσίες, ερευνητές, δημοσιογράφοι) να παραβρεθούν και έτσι να περάσουν στο… ντούκου τα όποια ψεγάδια στο κέρινο ομοίωμα που λέγαμε πριν. Ο Έλβις ήταν κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε και τα χέρια του ήταν γεμάτα κάλους και αμυχές, όμως το σώμα στο φέρετρο είχε απαλές και περιποιημένες παλάμες. Ακόμη, το πτώμα εμφανιζόταν να έχει πλαδαρή μύτη και ανασηκωμένα φρύδια, χαρακτηριστικά αταίριαστα με τη φυσιογνωμία του Έλβις.

Και αν κάποιος νομίζει πως όλα αυτά σήμερα πλέον έχουν σταματήσει, κάνει λάθος. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι τα τελευταία χρόνια ένας γεράκος βοηθάει εθελοντικά στην Graceland του Memphis. Αυτός ο συνταξιούχος επιστάτης, κάτι τους θυμίζει… Ναι! Σωστά καταλάβατε.

Τέλος, όλες αυτές οι θεωρίες είχαν ξαναφουντώσει το 2005 όταν σε μία συνέντευξή της στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι , η Πρισίλα Πρίσλεϊ αφηγούνταν πώς ο Έλβις κακομάθαινε την κόρη τους, Λίζα Μαρί. «Όπως μου έλεγε τις προάλλες…» ξεκίνησε να λέει και μετά το διόρθωσε: «Όπως μου έλεγες τις προάλλες…». Και ναι. Μετά ακολούθησε ένας κακός χαμός πως επιτέλους η όλη σκηνοθεσία αποκαλύφθηκε.

Στην ταφόπλακα του Έλβις, στον κήπο της Graceland, το μεσαίο του όνομα έχει χαραχθεί λάθος: Aaron αντί για Aron. Πράγμα το οποίο, σύμφωνα με όσους τα διακινούν αυτά έγινε επίτηδες, για να μη χρησιμοποιηθεί το αληθινό του όνομα αφού ήταν ζωντανός. Μη γίνει κανένα μπέρδεμα, δηλαδή…  Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Έλβις από μικρός έγραφε το όνομα Aron και συνέχισε για πλάκα ακόμα και μεγαλύτερος να το κάνει αυτό. Ο πατέρας του, ωστόσο, επέλεξε να χαραχθεί στον τάφο του η βιβλική εκδοχή Aaron η οποία είναι και η σωστή.

Οι πιο σοβαρές και αληθοφανείς από τις θεωρίες συνωμοσίας

Πέρα από τα αστεία, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως, υπάρχουν και κάποιες θεωρίες συνωμοσίες που θα μπορούσαν να είναι αληθινές. Ή τουλάχιστον δεν σε βγάζουν από τα ρούχα σου με την αφέλεια τους.

Η πρώτη από αυτές είναι πως ο Έλβις κρύφτηκε γιατί δεν άντεχε άλλο το βάρος του θρύλου που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Όσοι τον έζησαν από κοντά τα τελευταία 2-3 χρόνια της ζωής του έβλεπαν ξεκάθαρα πως ο Έλβις δεν άντεχε και δεν ήθελε να ζει έτσι. Οργάνωσε, λοιπόν, ο ίδιος το φευγιό του σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής (η Αργεντινή πάντα είναι κατάλληλη για τέτοια σενάρια) όπου έζησε στο δικό του ησυχαστήριο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την τρέλα των θαυμαστών του. Πολλοί, μάλιστα, λένε πως λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του, ένα μαύρο ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο της Graceland και στη συνέχεια αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τέλος, ίσως, η πιο αληθοφανής από τις θεωρίες συνωμοσίας είναι πως ο Έλβις σε συνεργασία με το FBI σκηνοθέτησε το θάνατό του για να ξεφύγει από τη μαφία!

Η Γκέιλ Μπρούερ-Τζιόρτζιο, που το 1988 έγραψε το best seller «Is Elvis Alive», υποστηρίζει ότι ο τραγουδιστής ήταν φίλος με μαφιόζους, τους οποίους «έδωσε» στο FBI γι’ αυτό και αναγκάστηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. «Ξέρω αν ο Έλβις είναι ζωντανός σήμερα; Όχι, δεν ξέρω. Αλλά ξέρω ότι δεν πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977» είχε δηλώσει η συγγραφέας στο περιοδικό Time.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, λοιπόν, τα όσα αποκάλυψε ο Έλβις είχαν ως συνέπεια την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που ονομάζονταν «The Fraternity». Φαίνεται, μάλιστα, πως η στρατολόγηση του Έλβις από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ, είχε γίνει μερικά χρόνια νωρίτερα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Operation Fountain Pen» κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Σε διάφορα, μάλιστα, ντοκιμαντέρ, έγγραφα μυστικών υπηρεσιών που είναι μεταγενέστερα του θανάτου του Έλβις φαίνεται να έχουν τον γραφικό χαρακτήρα του «βασιλιά». Και αυτό, αν και έχει πολλά κενά, φαίνεται να είναι αρκετό για τους οπαδούς του, ώστε ακόμα και σήμερα να φωνάζουν πως «ο βασιλιάς Έλβις ζει»!

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbeast

https://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/7710870/zei-o-vasilias-elvis-aftes-einai-oi-dimofilesteres-theories-synomosies-gia-to-thanato-tou

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης