Διεθνή

Ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν

Με τα μηνύματα για ενότητα να κυριαρχούν στον λόγο του, εν μέσω μιας περιόδου έντονης πόλωσης στο εσωτερικό των ΗΠΑ, απευθύνθηκε ο Τζο Μπάιντεν προς τον αμερικανικό λαό, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως 46ου προέδρου.

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε χαρακτηριστικά, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», υπογράμμισε ακόμη, καλώντας για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και μάσκα κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.

tzo-mpainten-me-oli-moy-tin-psychi-gia-mia-enomeni-ameriki0

«Γνωρίζω ότι οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι βαθιές και πραγματικές. Γνωρίζω όμως ότι αυτό δεν είναι καινούργιο. Η ιστορία μας είναι μια διαρκής μάχη ανάμεσα στο αμερικανικό ιδανικό ότι όλοι έχουμε γεννηθεί ίσοι», πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

Δεσμεύτηκε δε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», σε ένα μήνυμα με σαφή κατεύθυνση προς τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο Τζο Μπάιντεν έστειλε και μήνυμα προς «όλους εκτός των αμερικανικών συνόρων», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των κατευθύνσεων που ακολούθησε ο προκάτοχός του και μιλώντας για «αποκατάσταση των συμμαχιών» των ΗΠΑ.

tzo-mpainten-me-oli-moy-tin-psychi-gia-mia-enomeni-ameriki1

«Η Αμερική δοκιμάστηκε και αναδύθηκε από τη δοκιμασία πιο δυνατή. Θα αποκαταστήσουμε τις συμμαχίες μας και θα συνδεθούμε με τον πλανήτη ξανά», δεσμευόμενος για αλλαγή από τις απομονωτικές επιλογές Τραμπ.

«Θα ηγηθούμε και θα είμαστε δυνατοί και έμπιστοι εταίροι για την ειρήνη, την πρόοδο και την ασφάλεια», επισήμανε ακόμη.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης