Διεθνή

Ουκρανία: Αγωνία για την επέτειο, κατακραυγή για τη σφαγή σε σχολείο

Με αγωνία για το τι θα προκύψει από τη Μόσχα στη σημερινή επέτειος της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, αλλά και περαιτέρω ζυμώσεις για τα νέα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας ξεκίνησε η νέα εβδομάδα, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται ακατάπαυστα στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας.

Λίγες ώρες πριν τη νέα επίδειξη δύναμης της Ρωσίας με την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στην 77η επέτειο από τη νίκη επί της Γερμανίας του Χίτλερ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σε μήνυμά του ότι η Ρωσία λησμόνησε «όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

Την ίδια ώρα η παγκόσμια κατακραυγή για τα θύματα σε σχολείο στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται. Εκτιμάται ότι περί τα 60 άτομα έχουν βρει το θάνατο στο καταφύγιο αμάχων του σχολείου, «σαν να μην ήταν 8η Μαΐου σήμερα, σαν να μην είναι 9η αύριο, όταν η λέξη-κλειδί για όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους θα έπρεπε να είναι η ειρήνη», όπως είπε ο κ. Ζελένσκι το βράδυ της Κυριακής.

«Η Ουκρανία και ο ελεύθερος κόσμος το θυμούνται», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, η Ουκρανία «έδειξε πως είναι μέρος του ελεύθερου κόσμου και της ενωμένης Ευρώπης» απέναντι στην απομονωμένη Μόσχα, που επιλέγει «το κακό και το μίσος» και «όλος ο κόσμος θα το δει αύριο».

Σήμερα διεξάγεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση, επίδειξη δύναμης της Ρωσίας εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο ρωσικός στρατός δεν θα ήταν ο εαυτός του αν δεν σκότωνε», είπε ακόμη ο κ. Ζελένσκι στο διάγγελμά του, επιμένοντας στον βομβαρδισμό του σχολείου το Σάββατο όπου είχαν καταφύγει δεκάδες άμαχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης