Διεθνή Ροή

Ο Αρχιεπίσκοπος Benjamin Atas στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 28ης Ιουλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υπεδέχθη στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης τον Αρχιεπίσκοπο της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος στην Σουηδία, Σεβ. κ. Benjamin Atas, συνοδευόμενο από τον συνεργάτη του, επιχειρηματία κ. Aydin Melkemichel.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βενιαμίν εξέφρασε την επιθυμία, να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Κλεόπα, καθώς μεσολάβησε αρκετό διάστημα όπου οι δύο εκκλησιαστικοί άνδρες δεν είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, για να δει δια ζώσης τις γενόμενες εργασίες αποκαστάσεως του ως άνω ναού.

Στην είσοδο του ναού, τον Αρχιεπίσκοπο Benjamin υπεδέχθησαν, ομού μετά του Ποιμενάρχου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού, και οι εξ Αμερικής νέοι κ. Josef Candelario, η σύζυγός του Effy, και η κ. Elaine Piniat, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υποστήριξη του Τμήματος Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, καθώς και η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών του Καθεδρικού Ναού κ. Φωτεινή Μπατσέλα.

Αμέσως μετά την υποδοχή των υψηλών προσκεκλημένων, εψάλη σύντομη Δοξολογία, από τον π. Βαρθολομαίο και τον κ. Candelario, στο τέλος της οποίας ο Μητροπολίτης Κλεόπας προσεφώνησε τους επισκέπτες του με θερμούς λόγους, συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Benjamin επί τη συμπληρώσει 25ετίας από της εκλογής, χειροτονίας και ενθρονίσεώς του ως Αρχιεπισκόπου της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος στην Σουηδία και του επέδωσε ως δώρο εικόνα της Θεομήτορος, ο δε Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον Μητροπολίτη έναν ξύλινο επιστήθιο σταυρό από το Λίβανο.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας ετόνισε την σπουδαιότητα της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Benjamin στην Σκανδιναυΐα και τον συνεχάρη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί προς όφελος του ποιμνίου του και για την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Σουηδία. Του ευχήθηκε, επίσης, όπως η αρχιερατική του διακονία είναι μακρά και καρποφόρος, διαβιβάζοντας τις εγκάρδιες ευχές για την 25ετή επέτειό του, της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Benjamin αρχικώς δοξολόγησε το όνομα του Θεού και συνεχάρη τον Μητροπολίτη Κλεόπα για το έργο του, διότι, όπως είπε, η παρουσία του είναι δώρο Θεού στην Σκανδιναυΐα, τόνισε τους δεσμούς ειλικρινούς φιλίας και αδελφοσύνης που ανεπτύχθησαν μεταξύ τους, στο διάστημα των επτά ετών από της ενθρονίσεώς του τελευταίου στην Στοκχόλμη και τον παρεκάλεσε, να μεταφέρει τον σεβασμό του στον “Πατριάρχη των Πατριαρχών”, όπως χαρακτηριστικώς απεκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για το εξαιρετικής ποιότητος αποτέλεσμα των εργασιών αποκαταστάσεως του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Μετά την Δοξολογία, τις προσφωνήσεις και την ανταλλαγή δώρων, ακολούθησε ξενάγηση του Αρχιεπισκόπου και της συνοδείας του στους χώρους του Καθεδρικού Ναού και στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, ο δε κ. Melkemichel παρέθεσε σε εστιατόριο της πόλεως γεύμα προς τιμήν των δύο ιεραρχών.

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά της κ. Effy Candelario

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης