Διεθνή

Ο Βικάριος του Πατριαρχείου Αντιοχείας λειτουργός στον Καθεδρικό Στοκχόλμης

Το πρωΐ της Κυριακής, 28ης Ιανουαρίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, κατόπιν προσκλήσεως και χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, συλλειτούργησε με τον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αντώνιος Elbitar, Βικάριος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Σουηδία.

 

 

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στην Ελληνική, Σουηδική, Αγγλική και Αραβική γλώσσα, ο Μητροπολίτης Κλεόπας προσεφώνησε καταλλήλως τον π. Αντώνιο, στον οποίο μετέφερε τις πατρικές ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και τον διαβεβαίωσε για την συνέχιση της αγαστής συνεργασίας τους, προς οικοδομήν του πληρώματος του Χριστού, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην διακονία του.

Ακολούθως, ο π. Αντώνιος αντιφώνησε τον Ποιμενάρχη, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την φιλοξενία του, τόνισε την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας, διεβίβασε τον χαιρετισμό της Α. Μακαριότητος, του Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου του Ι΄, και του προσέφερε μία εικόνα της Παναγίας της Αντιοχείτισσας ως δώρο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης