Διεθνή Ροή

Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει δυο ακόμη απειλές για το μέλλον

Ο Μπιλ Γκέιτς ήδη από το 2015 είχε εκφράσει την ανησυχία του για το ξέσπασμα μιας πανδημίας. Σε ομιλία του στο Tedx είχε καλέσει την ανθρωπότητα να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σκοτώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στις επόμενες δεκαετίες αυτό, είναι πολύ πιθανό να είναι, ένας μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος», είχε πει ο Γκέιτς χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «όχι βαλλιστικοί πύραυλοι, αλλά μικρόβια».

Πλέον, κάνει λόγο για δύο ακόμη απειλές

Πριν λίγες ημέρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Derek Muller, δημιουργό του Veritasium, ενός διάσημου καναλιού στο YouTube με επιστημονικό περιεχόμενο, ο Γκέιτς ανέφερε πως δεν αισθάνεται καθόλου καλά με την πρόβλεψή του.
«Δεν μπορεί να υπάρχει θετικό συναίσθημα (σ.σ. λέγοντας) : ‘Σας τα έλεγα’» είπε ο Γκέιτς και πρόσθεσε: «μπορούσα να είχα γίνει περισσότερο πειστικός;».

Ο Muller ρώτησε τον Γκέιτς πώς ήταν τόσο σίγουρος ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια πανδημία, πριν από πέντε χρόνια.
«Υπάρχουν αρκετοί ιοί του αναπνευστικού και από καιρό σε καιρό κάποιος εμφανίζεται. Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ τρομακτικές καθώς εξακολουθούμε να είμαστε επιβάτες ενός αεροπλάνου ή ενός λεωφορείο παρότι έχουμε μολυνθεί», είπε

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης