Διεθνή

Ο νέος Επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος, στο Φανάρι

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα,Tρίτη, 28 Μαϊου, ο νέος Επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος, εκ της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

Ο ελληνικής καταγωγής νέος Ιεράρχης, με πολυετή διακονία στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στην Εκκλησία της Ελλάδος, υπέβαλε τα σέβη του προς τον Παναγιώτατο και ζήτησε την πατριαρχική ευλογία με την ευκαιρία της πρόσφατης εκλογής και χειροτονίας του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

 

Ο Επίσκοπος Ολβίας διεβίβασε τον σεβασμό, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, καθώς και των περί αυτόν Αρχιερέων, προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

 

Ο Παναγιώτατος με πατρική στοργή ευχήθηκε στον Επίσκοπο Επιφάνιο καλή και ευδόκιμη αρχιερατεία προς όφελος του εν Ουκρανία λαού του Θεού και ιδιαιτέρως των εκεί Ελλήνων Ορθοδόξων.

 

Ακολούθως ο νέος Αρχιερέας παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.

 

Σημειώνεται ότι ο Επίσκοπος Ολβίας είναι η πρώτη Αρχιερατική εκλογή και χειροτονία από την απόδοση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας από τη Μητέρα της Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης